UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2021-08-25 20:01

Tollaslabda: ismét ütőt ragad Pécsen a nemzetközi ifjúsági mezőny

Több mint másfél év után, augusztus 27-29. között újra megrendezik Pécsen a 11. Multi Alarm Ifjúsági Nemzetközi Bajnokságot, amelyen a külföldi versenyzők mellett a legjobb magyar korosztályos tollaslabdázók is ütőt ragadnak.

Számos időpontváltozás után augusztus 27-29. között újra ütőt ragadnak az ifik Pécsen a Multi Alarm nemzetközi bajnokság keretein belül, amit 11. alkalommal rendeznek meg. A többszöri újratervezés a vírushelyzet miatt volt indokolt: az eredeti időpont az verseny esetében már jól megszokott február második hétvégéje lett volna, amit először májusra, végül augusztus végére módosítottak.

Forrás: Magyar Tollaslabda Szövetség
Forrás: Magyar Tollaslabda Szövetség
„Nem volt könnyű az elmúlt időszak, többször is kellett tolni az időponton, sőt, még augusztus elején is változtattunk: 26. helyett egy nappal később kezdünk a versenyzők létszáma miatt. Sajnos a következő hónapok is bizonytalanok a vírus szempontjából, nem lehet tudni, hogy alakul a negyedik hullám, így nem akartuk tovább halogatni az esemény rendezését – mondja a versenyigazgató, Csorba József, aki az indulók létszámára is kitér. – Ez a szám általában 140-150 körül szokott mozogni, a mostani megméretés azonban érthető okokból kisebb lesz, a jelenlegi állás szerint 98 fiatallal a mezőnyben. Ettől függetlenül minőségi tollaslabdára számítok, rengeteg jó versenyzőt láthatunk majd akció közben. Harminckilenc magyar játékos fogja képviseltetni magát, a hazai korosztály legjobbjai mind itt lesznek.” A vírus mellett azonban más oka is van, hogy az idei mezőny kevesebb indulóból tevődött össze. „Fontos tényező, hogy jövőre nem rendeznek ifjúsági olimpiát, így nincs nyomás a játékosokon a pontszerzés tekintetében. Más lenne a helyzet, ha nem halasztották volna el az eseményt; úgy gondolom, akkor jóval nagyobb lenne az indulók száma.” Csorba a nehézségek ellenére pozitívan tekint az egyeneskieséses módon rendezendő versenyre, a magyar csapatot is erősnek tartja. „A mieink közül inkább a fiúk vonalán várom a legjobb eredményeket, de természetesen én lennék a legboldogabb, ha a lányok közül érne oda valaki a dobogóra. Reális esélyt látok arra, hogy magyar versenyző nyakába is kerüljön érem. Fontos az eredmény, azonban még nagyobb örömmel tölt el, ha azt hallom az edzőktől, hogy a versenyzőik kiadták magukból a maximumot, és a tudásukhoz mérten játszottak.” További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.