UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2021-08-25 14:45

Triatlon: Lehmann Csongor kipipálta az U23-as korosztályt, innentől a felnőttmezőnyre és az olimpiára koncentrál

A juniorkorosztály után a múlt hét végén az U23-as triatlon-világbajnokságon is a csúcsra ért Lehmann Csongor. A tiszaújvárosi sportolót az edmontoni sikerről és természetesen a három év múlva esedékes párizsi olimpiáról is kérdeztük.

Három évvel az ausztráliai junior-világbajnokság után a múlt héten a kanadai Edmontonban tartott U23-as vébén is aranyérmet nyert a 21 éves triatlonos, Lehmann Csongor. A tiszaújvárosi sportoló néhány nappal a viadal után emlékezett vissza a történtekre az Utánpótlássportnak. „Még mindig nagyon élénken él bennem a verseny, folyamatosan érkeznek a gratulációk, kedves üzenetek. Jó visszagondolni rá, még most is libabőrös leszek. Ráadásul a klubomban, Tiszaújvárosban külön ünnepséget rendeztek nekem, amelyen egészen a legkisebbekig az összes versenyző részt vett. Nagyon kedves dolog volt, örültem neki, és ahogyan láttam rajtuk, ők is örültek az én sikeremnek.”

Az edmontoni U23-as vb-n is Lehmann Csongor szakította át a célszalagot Fotó: Schmid M. János
Az edmontoni U23-as vb-n is Lehmann Csongor szakította át a célszalagot Fotó: Schmid M. János
Lehmann kimondottan az aranyéremért utazott el a tengerentúlra, ezt a nemzetközi szövetség honlapjának, még a verseny előtt adott interjújában is elmondta. „Helyeztem magamra egy kis nyomást ezzel, de én ezt mindig pozitívan élem meg és átfordítom motivációra. Tudom, hol kell lennem, és mire vagyok képes. Két évvel ezelőtt már ezüstérmes volt az U23-as korosztályban, most úgy mentem ki, hogy az arany vagy semmi. Jó visszacsatolás ez az eredmény, innen már csak egy lépésre van a nemzetközi felnőttelit. Ezt jelzi, hogy futásban csak tizenöt másodperccel volt gyorsabb nálam a felnőtt verseny győztese.” A második korosztályos vb-arany után természetesen a következő nagy cél a három év múlva esedékes párizsi olimpia lehet. „Ezzel a győzelemmel úgy érzem, kipipálhatom ezt a kategóriát, és tényleg csak a felnőttversenyekre kell koncentrálnom. Volt már felnőtt vk-versenyen negyedik, volt több Európa-kupa győzelmem, mostantól a hangsúly elsősorban a világbajnoki sorozat versenyein lesz, mert ez kell ahhoz, hogy a következő olimpián a top háromban gondolkozhassak.” További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.