UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-08-26 19:02

Akrobatikus torna: egy év kihagyás után újra megrendezik a budapesti Acro Cup versenyt

A hétvégén immár negyedik alkalommal rendezik meg a Budapest International Acro Cup elnevezésű rendezvényt. Tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt az akrobatikus tornászok versenye, idén azonban újra megrendezik a hagyományosnak mondható Acro Cup viadalt, amelyet Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartanak.

Az ezúttal rekordszámú nevezést hozó megmérettetésre – annak ellenére, hogy több ország képviselői a vírus miatt távol maradtak a versenytől – kilenc ország, 29 egyesülete nevezett. Ez több, mint 300 sportolót jelent hét éves korosztálytól egészen a felnőttekig. Természetesen a rendező nemzet delegációja lesz a legnépesebb, a mieink kilenc egységgel indulnak a kétnapos viadalon.

Vincze Gábor, az akrobatikus torna szakági vezetője elmondta, bár a nyári világversenyek nem úgy sikerültek, a mieinknek ahogyan azt előzetesen eltervezték, minden ott induló sportoló részt vesz a hazai megmérettetésen, így például Király Jázmin és Nyári Zsolt vegyespárosa akik a vb-n az összetett verseny 20. helyén végeztek, valamint a vb 16. Horváth Eliza, Kutasi Vivien, Biksi Borbála alkotta trió is. de emellett a sportág élvonalába tartozó lengyel-és német egységek is részt vesznek.

Forrás: akrobatikustornasport.hu
Forrás: akrobatikustornasport.hu

A szakágvezető, Vincze Gábor így nyilatkozott az esemény előtt.

„Ez a verseny annyiban más lesz a korábbiaktól, hogy vannak olyan országok amelyek mindig a vírus miatti korlátozások következtében távol maradtak. Akkor tényleg rekordnagyságú lenne a mezőny, de így sem panaszkodhatunk, hiszen a tavalyi kihagyás után a korábbi évekhez képest még több sportoló látogat el hozzánk. Bízunk abban, hogy a későbbiekben akár világkupa versennyé is avanzsálhat a BIAC."

A versenykiírás szerint a szombati versenynapon a selejtezőket rendezik reggel 9:00 órától egészen este 20:00 óráig, míg vasárnap 11:00 órától a finálék kezdődnek. Az egészet pedig nagyszabású bankett zárja le vasárnap este, az Európa hajón.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.