UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-08-27 11:00

Jégkorong: a gólt is szerző Papp Kristóf szerint a sok emberhátrány miatt nem sikerült a bravúros kezdés az olimpiai selejtezőn

A magyar csapat második gólját lőtte a franciák ellen a rigai olimpiai selejtezőtorna nyitányán a 20 éves Papp Kristóf. Az 5–3-re elvesztett találkozó után értékelt a Michigan Egyetem hokisa.

Biztató 2–0-s rajtot vett a magyar jégkorong-válogatott a Lettországban zajló olimpiai selejtezőtorna első meccsén, ám a folytatásban felőrölték a mieinket az esélyesebb franciák. A második magyar gólt a 20 esztendős Papp Kristóf szerezte emberelőnyből, majd így értékelt az MJSZ közösségi oldalának a találkozó után.

Papp Kristóf szerezte a magyar csapat második gólját, de a győzelem így sem jött össze Forrás: MJSZ
Papp Kristóf szerezte a magyar csapat második gólját, de a győzelem így sem jött össze Forrás: MJSZ
„Jó energiával kezdtük a mérkőzést, kemény francia csapatra számítottunk, de mi keményebben odaraktuk magunkat. A folytatásban is próbáltunk a saját játékrendszerünkön belül maradni, de a sok emberhátrány megbosszulta magát, azt már nem bírtuk el. Összességében jó csapat ellen játszottunk NHL-es, KHL-es hokisok ellen, közel voltunk hozzájuk, ebből a mérkőzésből ezt kell magunkkal vinni.” Hogy ez miként sikerül, az péntek este kiderül, ugyanis 19 órától a házigazda lettekkel csap össze Sean Simpson együttese. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.