UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-08-28 16:04

Kosárlabda: az oroszok elleni bravúr sikerrel elődöntős a leányválogatott a debreceni 3x3-as U18-as vb-n

Az orosz csapat 21-18-as legyőzésével bejutott a legjobb négy közé a leány kosárlabda-válogatott a Debrecenben zajló 3x3-as U18-as világbajnokságon. Eközben a Lekli József vezette magyar fiúknak nem sikerült a csoportból való továbbjutás, így búcsúztak a viadaltól.

A csoportelsőség után a magyar lányok szombaton az oroszokkal találkoztak a negyeddöntőben a hazai rendezésű 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokságon. Földi Attila játékosainak komoly bravúrra volt szükségük, ugyanis a rivális együttes két nappal korábba az amerikai válogatottat is legyőzte.

Az oroszok legyőzésével elődöntős a 3×3-as U18-as leányválogatott Debrecenben Forrás: FIBA.Basketball
Az oroszok legyőzésével elődöntős a 3×3-as U18-as leányválogatott Debrecenben Forrás: FIBA.Basketball
Az oroszok kezdték jobban a mérkőzést, előbb 2-0-ra, majd 4-2-re is vezettek már, majd Nagy Réka és Horváth Boglárka kosaraival a mieink is lendületbe jöttek, egalizáltak. A találkozó végig kiélezett és fordulatos csatát hozott, hol az egyik, hol a másik félnél volt az előny. A házigazda csapat – Szabó Zita vezérletével – szűk, két pontos vezetéssel (16-14) vágott neki a végjátéknak. Ekkor a vendégek ugyan egyenlítettek, ám a legvégén a magyar lányok bizonyultak higgadtabbnak, így 21-18-ra megverték – az előzetesen esélyesebbnek számító – oroszokat, és bejutottak a legjobb négy közé a debreceni vb-n. A magyarok legeredményesebb játékosaként a 10 pontig jutó Szabó Zita zárt. A vasárnap 12:55-kor kezdődő elődöntőben a spanyol együttes vár a mieinkre. Eközben péntek este a magyar fiúknak véget ért a torna, miután az öt csapatos csoportjukban a negyedik helyen zártak. A Balogh László-Kalassai Martin-Pákozdi Csongor-Ságodi Róbert összetételű alakulat szerdán a litvánok elleni vereséget (15-20) követően ugyan legyőzte a mongolokat (16-14), azonban Lekli József tanítványai pénteken a dominikai (7-15) és az orosz (13-15) gárdával szemben is alulmaradtak, ezzel nem jutottak a legjobb nyolc közé a viadalon.

FIBA 3×3-as U18-as leány-világbajnokság, negyeddöntő (Debrecen): Magyarország–Oroszország 21-18 Horváth Boglárka 5, Nagy Réka 6, Horváth Dóra, Szabó Zita 10. Szövetségi edző: Földi Attila

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon