UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-08-28 18:40

Öttusa: vasárnap rajtol az U17-es és az U19-es Eb

Vasárnap a portugáliai Caldas da Rainha városában több érem reményében kezdik meg Eb-szereplésüket az U17-es és az U19-es magyar öttusázók.

Hosszú idő után rendeznek újra világversenyt az U17-es és az U19-es öttusázók számára. A korosztály legjobbjai vasárnaptól a portugáliai Caldas da Rainha városában esedékes Európa-bajnokságon mérik össze a tudásukat. Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek.

Bauer Blanka a hazai versenyek után az Eb-n is bizonyítana Fotó: Bodrogi Tamás
Bauer Blanka a hazai versenyek után az Eb-n is bizonyítana Fotó: Bodrogi Tamás
A húsz ország képviselőit felvonultató kontinensviadal vasárnap a lányok U17-es selejtezőjével és az U19-es váltójával kezdődik. Előbbiben Bauer Blanka, Haraszin Linda, Kozma Réka és Zemán Zóra, utóbbiban Marschall Réka és Dobronyi Dorina kettőse áll rajthoz. A hétfői folytatásban az U19-es fiúváltóban Páczai Dávid és Marosvári Ádám, az U17-es fiúselejtezőben Jassó Zalán, Simon Barnabás, Tamás Botond és Tóth Ákos érdekelt. Ami még az egyéni számokat illeti a későbbiekben: az U19-es lányok kvalifikációs versenyét szerdán rendezik Dulai Kingával, Gyugyi Laurával, Tóth Dorka Sárával és Walthier Laurával, másnap a fiúk selejtezőjében küzd a döntőért Csák Milán, Gáll András, Gulyás Richárd és Tárkányi Zsombor. A magyar fiatalok hagyományosan kiemelkedően szerepelnek a korosztályos világversenyeken, például a legutóbbi Eb-n 2019-ben Kaunasban az U19-esek között Erdős Rita és Viczián Bence állt fel a doboóg legfelső fokára, míg az U17-es mezőnyben Tóth Dorka Sára, László Beáta és Dobronyi Dorina triója nyert csapataranyat. A portugáliai Eb után szeptember közepén Egyiptomban vár világbajnokság a két korosztályra. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.