UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-08-29 18:50

Öttusa: U19-es Eb-ezüstérmes a Marschall, Dobronyi leányváltó

Az U19-esek között Marschall Réka és Dobronyi Dorina váltója ezüstérmet szerzett az öttusázók portugáliai Európa-bajnokságán, míg az U17-es egyéni mezőnyben mind a négy magyar döntőbe jutott.

Hosszú idő után rendeznek újra világversenyt az U17-es és az U19-es öttusázók számára.

U19-es Eb-ezüstérmes a Marschall, Dobronyi leányváltó Forrás: MÖSZ
U19-es Eb-ezüstérmes a Marschall, Dobronyi leányváltó Forrás: MÖSZ
A korosztály legjobbjai vasárnaptól a portugáliai Caldas da Rainha városában kezdődött Európa-bajnokságon mérik össze a tudásukat. Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek. A húsz ország képviselőit felvonultató kontinensviadal vasárnap a lányok U17-es selejtezőjével és az U19-es váltójával kezdődött. A váltóban mindjárt magyar éremmel. Marschall Réka és Dobronyi Dorina is pozitív mérleggel zárta a vívást, és a nyolc párosos mezőnyben máris a második helyen állt a váltó.
Mind a négy U17-es magyar lány a döntőben Forrás: MÖSZ
Mind a négy U17-es magyar lány a döntőben Forrás: MÖSZ
Az úszásban szintén a második leggyorsabbak voltak a lányok, a laser runban pedig a negyedik legjobb idő is elég volt ahhoz, hogy a duó megtartsa a pozícióját, és ezüstérmet szerezzen az oroszok Jana Szoloveva, Viktorija Szazonova egysége mögött. Az U17-es lányok közben ugyancsak remekeltek. Az A jelű selejtezőcsoportból Haraszin Linda a 2., Bauer Blanka az 5., a B-ből Zemán Zóra a 2., Kozma Réka a 11. helyen jutott a keddi döntőbe. Hétfőn az U19-es fiúváltók fináléja és az U17-es fiúk selejtezője következik. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.