UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-08-29 20:49

Vízilabda: Eb-bronzérmes az U17-es leányválogatott

Másodszor is legyőzte az olaszokat, így bronzérmet szerzett a korosztálya sibeniki Európa-bajnokságán az U17-es leány vízilabda-válogatott.

Miután a magyar U17-es leány vízilabda-válogatott szombaton kétgólos (9–11) vereséget szenvedett az oroszoktól a horvátországi Európa-bajnokság elődöntőjében, vasárnap este a bronzéremért szállt vízbe Sibenikben.

Eb-bronzérmes az U17-es leányválogatott  Forrás: LEN
Eb-bronzérmes az U17-es leányválogatott Forrás: LEN
Az ellenfél ismerős lehetett Benczur Márton csapatának, hiszen az elődöntőben a görögökkel szemben alul maradt olasz válogatottal már játszott a tornán a gárda – a csoportban 13–7-re nyertek a magyarok. Az első gólra több mint három percet kellett várni, az olaszok jutottak vezetéshez, azonban a negyed végéig Aubéli Tekla egy, Szegedi Panni két gólt lőtt (3–1). A második felvonásban az újabb olasz találatra megint három magyar érkezett: Szegedi, Fekete Flóra és ötméteresből Mácsai Eszter vette ki a részét a meglódulásból (6–2), félidőben 8–4 állt az eredményjelzőn. A harmadik nyolc percben tartotta előnyét a magyar csapat. Bár az olaszok Morena Leona révén igyekeztek visszakapaszkodni, Aubéli, Jonkl Csenge és Hnatyszin Kinga tett róla, hogy megnyugtató különbséggel várja a csapat az utolsó játékrészt (11–6).
Forrás: LEN
Forrás: LEN
A negyedik negyedben Aubéli nyitotta a gólok sorát, az olaszok négy perccel a vége előtt zárkóztak vissza öt gólra, de ekkor a győzelemben már aligha hihettek. Mindenesetre becsülettel küzdöttek, ám hol a kapufa, hol Golopencza Szonja állt az útjukba. Az utolsó perceket a válogatott felszabadultan játszhatta le. Másfél perccel a végső dudaszó előtt Benczur Márton kikérte utolsó idejét, de gól az olaszok ellentámadásából született. Sőt, az olaszok a végén lőttek még egyet, de ez a magyar lányokat már kicsit sem zavarta, hiszen 12–9-re győztek, és megszerezték az Eb-bronzérmet. A bronzmeccs legeredményesebb játékosa a csapatkapitány Szegedi Panni, és UVSE-s klubtársa, Aubéli Tekla lett négy-négy góllal. A döntőben a magyar mérkőzés után az oroszok és a görögök csapnak össze.

Leány U17-es Európa-bajnokság, Sibenik A 3. helyért Magyarország–Olaszország 12–9 (3–1, 5–3, 3–2, 1–3) Gólszerzők: Szegedi 4, Aubéli 4, Fekete 1, Jonkl 1, Hnatyszyn 1, Mácsai E. 1, ill. Leone 3, de March 3, Bovo 2, Longo 1 Az Eb-bronzérmes magyar válogatott: Kapusok: Golopencza Szonja (UVSE), Torkos Tamara (BVSC) Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla (UVSE), Bonca Vivien (Szentes), Fekete Flóra (BVSC), Felkai Sára (FTC), Golopencza Nóra (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Hnatyszyn Kinga (BVSC), Irmes Rozi (UVSE), Jonkl Csenge (Dunaújváros), Kóka Zelma (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Mácsai Kata (Szentes), Szegedi Panni (UVSE) Szakmai stáb: Biros Péter - szövetségi kapitány; Benczur Márton - szövetségi edző; Kisteleki Dóra - edző; Béres Gergely - kapusedző; dr. Golopencza Péter - doktor; Almási-Szabó Marcella - masszőr

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.