UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2021-08-31 16:27

Tekvondó: már teljes erővel készülnek a Márton ikrek

Néhány napos balatoni kikapcsolódás után ismét megszokott helyükön, madridi edzőközpontjukban készülnek az új feladatokra a magyar tekvondó hatalmas tehetségei: a Márton ikrek. A családjukkal évek óta Spanyolországban élő, de kezdettől piros-fehér-zöld színekben versenyző Luanára és Vivianára 2021 legjelentősebb korosztályos sportági eseményén, az őszi junior Európa-bajnokságon vár az idei fő megméretés.

Az ősz közeledtével már Szarajevóra figyel a tekvondós világ, különösképpen annak utánpótlás-részlege: a bosnyák főváros ad otthont ugyanis a juniorok Európa-bajnokságának november 12. és 15. között. Az esztendő legjelentősebb sportági vizsgájának tekinti az Eb-t a két Márton lány, Luana és Viviana is, akik a nagy feladat előtt azért szusszanásnyi pihenőt kaptak madridi klubjuktól és küzdősportos múltú édesapjuktól, Márton Zsolttól egyaránt. „A nyaralás azért, a gyakorlatilag folyamatos készülés és versenyzés közepette sem maradhatott ki az életünkből, hazalátogattunk és a Balaton mellől szurkoltunk Salim Omar sikeréért a tokiói olimpián” – mondta el érdeklődésünkre a Madridban élő magyar család feje. A nem túl hosszú itthoni pihenő a júniusi iker-sikert követte: a lányok az Európai Multi Játékokon indultak, és – hovatovább természetes módon – győztek is súlycsoportjukban, Luana az 59, Viviana pedig a 63 kg-osok között állhatott a dobogó legfelső fokára Szófiában.

Egyformák és egyformán eredményesek a Márton ikrek Forrás: wtf.taekwondo.hu
Egyformák és egyformán eredményesek a Márton ikrek Forrás: wtf.taekwondo.hu
„Két hétre szakadtunk el Madridtól, a teljes család hazalátogatott Budapestre, s innen ruccantunk lea Balatonra öt napra. A badacsonyi pihenő előtt még a válogatottal is edzettek együtt, a Balatonról pedig indultak is tovább, de nem Spanyolországba, hanem előbb még Szerbiában vették fel újra a munkát: az ottani – ahogy én hívom: – „kiképzőtáborban”, a világ egyik legkeményebb edzőtáborában kapcsolódtak vissza a tekvondóba. Mihez tartás végett: felnőttekkel edzettek együtt jó egy héten át, így augusztus óta már megint csak a sport áll a középpontban lányaimnál” – mesélte a 16. életévükben járó ikrek édesapja.  „Idén a novemberi junior-Eb számukra a legfőbb állomás, de a szarajevói kontinensviadal előtt még vár rájuk egy éles próba: szeptember közepén mennek Varsóba, a Lengyel Openre” – ismertette a menetrendet Márton Zsolt, aki kitért rá, hogy továbbra is különböző súlycsoportban küzdenek a lányok: egy-egy kategóriát ugrottak mindketten, így nem kerülhetnek szembe egymással a tatamin. „Vivit feltettük 63 kilogrammba, Luanát pedig Vivi eddigi súlycsoportjába, 59 kilóba, megnézni, hogy reagálnak a váltásra. Egy versenyük már volt az új kategóriájukban is: feljebb menetelüket a mindkettejüknek aranyat hozó European Multi Gamesen tesztelhettük, ahol megnyugtató módon, hatalmas pontkülönbséggel nyerték a meccseiket” – így az édesapa, aki rögtön hozzátette, az idei korosztályos Eb is csak egy köztes állomás az életükben: – „Alapvetően Párizsra készülünk továbbra is, a legfőbb cél a 2024-es ötkarikás játékok. Madridi klubedzőik is, és a lányok is erre koncentrálnak, a következő három év felkészülése mind azt szolgálja, hogy kijussanak az olimpiára, s a francia fővárosban, a magyar színeket viselve a lehető legjobban szerepeljenek.” További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.