UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2021-08-31 12:42

Triatlon: hatból öt aranyérmet a magyar fiatalok nyertek a lengyelországi ORV-n

Nagyszerű sikereket értek el a magyar triatlonosok a lengyelországi Bialystokban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen szinte az összes számban felülmúlták a hazai versenyzőket.

Pontosan száz versenyző állt rajthoz a lengyelországi Bialystokban tartott Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen a házigazda lengyelek mellett a legjobb magyar fiatalok mérhették le, hol tartanak.

Dobi Gergő az U18-asok között nyert az ORV-n Fotó: M. Schmidt János
Dobi Gergő az U18-asok között nyert az ORV-n Fotó: M. Schmidt János
A viadal a mieink szempontjából igencsak pozitív képet hozott. Hatból öt versenyszámban is magyar fiatal állhatott a dobogó tetejére, kizárólag az U18-as lányok között tartották otthon az aranyérmet a lengyelek. Ezen kívül pedig még egy ezüst- és egy bronzérmet is elkönyvelhetett a küldöttség. További érdekesség, hogy a Dobi testvérpár mindkét tagja a dobogó tetejére állhatott: a tiszaújvárosi junior Európa-kupa viadalon ezüstérmes Gergő az U18-asok, Lili pedig az U15-ösök között nem talált legyőzőre.

A magyar érmesek a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén: Fiúk U18: 1. Dobi Gergő U15: 1. Soós Gergő Gyula, U13: 1. Szabó Mihály Márton Lányok U15: 1. Dobi Lili, 3. Papp Laura Inez U13: 1. Szalai Fanni, 2. Plézer Petra

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.