UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-08-31 20:50

Vízilabda: a németek elleni sikerrel folytatta a vb-t az U20-as válogatott

A németek legyőzése sem jelentett gondot az U20-as vízilabda-válogatottnak a prágai világbajnokságon: Konarikék a harmadik negyedben eldöntötték a találkozót, és végül hét góllal nyertek.

A magyar férfi U20-as vízilabda-válogatott vasárnap délben a brazilok elleni győzelemmel kezdte meg szereplését a korosztály prágai világbajnokságának C csoportjában, kedden pedig a németek ellen szerezte meg a második, kötelező győzelmét.

A németek elleni sikerrel folytatta a vb-t az U20-as válogatott Forrás: vlv.hu
A németek elleni sikerrel folytatta a vb-t az U20-as válogatott Forrás: vlv.hu
Cseh Sándor együttesében Konarik Ákos kezdte meg a gólgyártást az első negyedben, Kevi Bendegúz is betalált, majd Konarik újra eredményes volt, de a németek is szereztek két gólt az első felvonásban (3–2). A második nyolc perc nem bővelkedett a gólokban, a csapatkapitány Konarik mellett Szeghalmi Zsombor talált be, Gyapjas Brendon pedig jól védett, és csak egyszer tudtak túljárni az eszén (5–3). A második félidőben megmutatkozott a két gárda közötti különbség, Vigvári Vendel és Mészáros Mátyás is feliratkozott a góllövőlistára, a magyar csapat 5–0-s negyeddel lódult meg, és döntötte el a mérkőzést (10–3). A záró játékrészben megtartotta előnyét a válogatott, és 12–5-re megnyerte a találkozót. A németek számára ezzel véget ért a csoportkör, két győzelemmel és egy vereséggel minden bizonnyal a második helyen zárnak, a magyar csapat pedig szerdán az egyiptomiak ellen biztosíthatja be az automatikusan negyeddöntőbe kerülést érő első helyét a kvartettben. A mérkőzés:

FÉRFI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, PRÁGA C-csoport Magyarország–Németország 12–5 (3–2, 2–1, 5–0, 2–2) Gólszerzők: Konarik, Vigvári Vendel 3-3, Kevi, Mészáros, Szeghalmi 2-2 A magyar válogatott további programja: Szeptember 1., szerda, 15:00: Egyiptom-Magyarország A magyar U20-as válogatott kerete: Kapusok: Korom Dániel (Vasas), Gyapjas Brendon (FTC) Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Gábor Lőrinc (KSI), Vigvári Vince (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Batizi Benedek (BVSC), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Mészáros Mátyás (BVSC)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.