UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-09-01 19:54

Öttusa: orosz fölény, magyar csapatezüst az U17-es Eb-n

A Tamás Botond, Jassó Zalán, Tóth Ákos összetételű csapat ezüstérmet szerzett az öttusázók portugáliai Európa-bajnokságának U17-es versenyében, melyben az oroszok egyéniben az első négy helyet bérelték ki maguknak.

A kontinens legjobb korosztályos öttusázói vasárnaptól a portugáliai Caldas da Rainha városában zajló Európa-bajnokságon mérik össze a tudásukat.

Orosz fölény, magyar csapatezüst az U17-es Eb-n Forrás: MÖSZ
Orosz fölény, magyar csapatezüst az U17-es Eb-n Forrás: MÖSZ
Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek. A negyedik versenynapon az U17-es fiúk döntőjét rendezték. A fináléba mind a négy magyar versenyző bejutott, közülük a legjobban Tamás Botond teljesített, aki a kombinált számban az ötödik legjobb időt érte el, így a 14. helyről feljött a 9.-re. Jassó Zalán a 12., Tóth Ákos a 14., Simon Barnabás pedig a 22. helyen zárt a szerdai döntőben. Bár egyéniben a magyar fiúk nem kerültek a dobogó közelébe, a Tamás, Jassó, Tóth trió felállhatott annak a második fokára, miután ők gyűjtötték országonként a legtöbb pontot a győztes oroszok mögött. Az oroszokat ezen a napon nem lehetett megelőzni. Az egyéni versenyben nemcsak az összes érmet elvitték – a legfényesebbtől kezdve Egor Zorkin, Timofej Popov, Makszim Malysev sorrendben –, hanem a negyedik helyen is az ő versenyzőjük ért be Artyom Belcsik személyében. A csapatverseny harmadik helyén az olaszok végeztek. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.