UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-09-01 18:02

Strandröplabda: csütörtökön rajtol az U18-as Európa-bajnokság Ljubljanában

Szeptember 2. és 5. között a szlovéniai Ljubljanában rendezik az U18-as strandröplabdázók Európa-bajnokságát. A kontinensviadalon a magyar színeket Gubik Hanna és Vasvári Zsófi, valamint Udvarhelyi Márton és Tari Bence párosa képviseli. A várakozásokról az SRSE klubelnökét, a fiúk szövetségi kapitányát, Buday Balázst kérdeztük.

Csupán néhány hete ért véget a hazai strandröplabdaszezon a Lupa Beachen rendezett országos döntőkkel, de azóta sincs megállás a korosztályos játékosoknak, ugyanis nemrég World Tour-versenyt, illetve U18-as és U20-as MEVZA-tornát tartottak a budakalászi helyszínen, így a magyar fiatalok lendületből, jó formában vághatnak neki a csütörtökön kezdődő szlovéniai U18-as Európa-bajnokságnak. A fiúk között Udvarhelyi Márton és Tari Bence párosa indul, a lányok mezőnyében Gubik Hanna és Vasvári Zsófi duója próbál szerencsét. Valamennyien a Strandröplabdázásért SE játékosai, éppen ezért a csepeli klub elnökét, Buday Balázst kérdeztük az esélyekről, aki egyben a fiúk szövetségi kapitánya is.

A játékosok és a szakmai stáb már a helyszínen Ljubljanában várja az U18-as Eb-t Forrás: MRSZ
A játékosok és a szakmai stáb már a helyszínen Ljubljanában várja az U18-as Eb-t Forrás: MRSZ
„Előzetesen úgy látom, hogy a fiúknak lesz nehezebb dolguk, ugyanis nagyon erős mezőny gyűlt össze Szlovéniában. Ez a mostani U18-as európai felhozatal talán a korábbi éveknél is színvonalasabb, emiatt abszolút kíváncsian várom, hogy a mieink mire lehetnek képesek Szlovéniában. Bízom benne, hogy a csoportból való továbbjutást abszolválják, de azt követően már minden további meccs ajándék lenne. A lányokban komoly potenciált látok a jó szereplésre, a hosszabb menetelésre. A csoportkör után még egy-két győzelem is összejöhet. Ugyanakkor hangsúlyoznám, hogy alapvetően mindkét párosunk viszonylag frissen összeállt, alkalmi egység, ezért nem támasztunk konkrét elvárásokat egyik kettős felé sem. A nyáron valamennyien jó formát mutattak, így biztatóak az előjelek" – nyilatkozta Buday az Utánpótlássportnak. A fiúkat Oláh Zsolt és Soós Izsák (mindketten az SRSE trénerei) készítette fel a kontinensviadalra, míg a lányok szakmai munkáját a brazil szakember, Leopoldo Sindice Da Silva (szintén SRSE) felügyelte. A magyar párosok csütörtökön a csoportküzdelmekkel kezdik meg a versenyzést. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.