UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-09-01 16:18

Vízilabda: negyeddöntős az U20-as válogatott a prágai vb-n

A magyar férfi U20-as vízilabda-válogatott az egyiptomiak elleni fölényes sikerével a prágai világbajnokság C csoportjának élén zárt, és pénteken a negyeddöntőben folytatja a szereplését.

A magyar férfi U20-as vízilabda-válogatott vasárnap délben a brazilok elleni győzelemmel kezdte meg szereplését a korosztály prágai világbajnokságának C csoportjában, kedden a németek ellen szerezte meg a második, kötelező győzelmét, szerdán pedig az egyiptomiak elleni sikerrel zárt a négyesének az élén.

Negyeddöntős az U20-as válogatott a prágai vb-n Fotó: Dobos Sándor
Negyeddöntős az U20-as válogatott a prágai vb-n Fotó: Dobos Sándor
A Cseh Sándor irányította csapat az első negyedet öt gólos előnyben abszolválta, a második játékrészben viszont csak egy találattal volt jobb a papíron jóval szerényebb játékerővel bíró ellenfelénél, így a szünetben 7–1 állt az eredményjelzőn. A harmadik felvonásban egy negyed alatt több gólt lőttek a magyar fiúk, mint az előző kettőben. Az egyoldalú összecsapás 15–1-es vezetésnél fordult a záró nyolc percre, melyben megint nem sok babér termett a kihívóknak, akik azért két gólt is találtak – a másodikat az utolsó másodpercben megpattanó lövésből. A magyar válogatott ebben a negyedben hét gólig jutott, így végül 22–3-ra nyerte meg a meccset. A gólokban élen járt Vigvári Vendel, aki ötöt szerzett, mellette öccse, Vigvári Vince és a csapatkapitány Konarik Ákos háromszor talált be, míg többen dupláztak. Ez a csoportgyőzelem azt jelenti, hogy a válogatottra csütörtökön pihenő nap vár, a világbajnokság pedig igazán pénteken kezdődik meg a fiúk számára. Akkor a negyeddöntőben az A jelű csoport 3. helyezettje és a D csoport 2. helyezettje mérkőzésének győztesével játszik a gárda, ez pedig az oroszok, és minden bizonnyal (amennyiben a várakozásoknak megfelelően a montenegróiak legyőzik a kazahokat) a görögök találkozóját jelenti. A magyarok mellett Horvátország, Szerbia jutott és feltételezhetően Montenegró jut csoportgyőztesként egyből a legjobb nyolc közé. A mérkőzés:

FÉRFI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, PRÁGA C-csoport Magyarország–Egyiptom 22–3 (5–0, 2–1, 8–0, 7–2) Gólszerzők: Vigvári Vendel 5, Konarik, Vigvári Vince 3-3, Kevi, Mészáros, Szeghalmi, Nyíri, Aranyi 2-2, Molnár A C-csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 p., 2. Németország 4 p., 3. Brazília 2 p., 4. Egyiptom 0 p. A magyar U20-as válogatott kerete: Kapusok: Korom Dániel (Vasas), Gyapjas Brendon (FTC) Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Gábor Lőrinc (KSI), Vigvári Vince (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Batizi Benedek (BVSC), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Mészáros Mátyás (BVSC)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.