UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-09-03 19:12

Öttusa: két magyar ötödik hely a korosztályos Eb pénteki termése

Gyugyi Laura az U19-esek között, a Fábián Máté, Kőszegi Kristóf váltó az U17-esek mezőnyében végzett az előkelő ötödik helyen a korosztályos öttusázók portugáliai Európa-bajnokságának pénteki versenynapján.

A kontinens legjobb korosztályos öttusázói vasárnaptól a portugáliai Caldas da Rainha városában zajló Európa-bajnokságon mérik össze a tudásukat. Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek. A hatodik, pénteki versenynapon az U19-es lányok és az U17-es fiúváltók döntőjét rendezték.

Walthier, Gyugyi, Dulai és Tóth Forrás: MÖSZ
Walthier, Gyugyi, Dulai és Tóth Forrás: MÖSZ
Az U19-es magyar lányok közül a legjobban Gyugyi Laura szerepelt, aki végül az előkelő ötödik helyen végzett az Eb-n. A székesfehérváriak fiatalja minden számban kiegyensúlyozottan teljesített, és végig az élmezőnyhöz tartozott: a vívást a 8., az úszást a 6., a laser runt a 7. legjobb eredménnyel abszolválta. Az utolsó számban a 7. helyről futott fel az 5.-re.
Az U17-es fiúváltó is ötödik Forrás: MÖSZ
Az U17-es fiúváltó is ötödik Forrás: MÖSZ
A másik három magyar versenyzőnek nem sikerült pozitív mérleggel zárnia a vívását, és az úszásban is a középmezőnyhöz tartoztak, így a végén nem a dobogóért küzdöttek. Dulai Kinga a 18., Walthier Laura 21. Tóth Dorka a 27. zárt. Az Eb-címet az orosz Jana Szoloveva szerezte meg honfitársa, Krisztina Budejkina és a francia Louison Cazaly előtt. Az U17-es fiúváltók viadalán Fábián Máté és Kőszegi Kristóf az úszást a 6., a kombinált számot a 4. legjobb idővel fejezte be, így végül az 5. helyen zárt a 11 párosos mezőnyben. A váltóversenyben a litván Nojus Chmeliauskas, Lukas Gaudiesius bizonyult a legjobbnak. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.