UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2021-09-04 09:05

Birkózás: a Lőrincz testvérek is jelen voltak a KIMBA első, ünnepélyes tanévnyitóján

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) a csepeli bázisán hivatalosan is megnyitotta az első, teljes létszámmal induló tanévét. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, és testvére Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes is.

A Magyar Birkózó Szövetség tájékoztatása szerint a KIMBA tanévnyitóján részt vett többek között Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Németh Szilárd, a KIMBA alapítója, az MBSZ elnöke, Hegedüs Csaba, a KIMBA szakmai főtanácsadója, Bacsa Péter, a KIMBA szakmai felelőse, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Bácsi Péter, az MBSZ és a KIMBA szakmai igazgatója, valamint Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, valamint az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor is.

Forrás: KIMBA / MBSZ
Forrás: KIMBA / MBSZ
Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke beszédében kiemelte: az akadémia növendékei az egész országnak megmutathatják, hogyan kell alázatosan, fegyelmezetten és tisztelettudóan dolgozni a célokért. „Jó állampolgárokat, boldog és gondolkodó embereket szeretnénk nevelni. Köszönöm a szülőknek a bizalmat: több mint nyolcvanan költöztek be a kollégiumba, s rajtuk kívül további százhúsz sportoló vesz részt az akadémia egyéb programjaiban. Sikeres versenyeket és edzéseket, jó tanévet kívánok az összes növendékünknek. Ezennel megnyitom az akadémia 2021–2022-es tanévét” – zárta le beszédét Németh Szilárd. Lőrincz Tamás hangsúlyozta: megéri, és kell is kőkeményen dolgozni akkor, ha valaki valóban a világ legjobbja szeretne lenni. Ez neki sem sikerült volna másképp. Öccse, Lőrincz Viktor azt idézte fel, rengeteget köszönhetnek az egykori Mr. Tus birkózó-sportiskolának, amelyben együtt nevelkedtek testvérével, s hasonló szakmai filozófia mentén működött, mint most a KIMBA. Az akadémisták nevében a budapesti kadet-világbajnokságon aranyérmes Elekes Enikőt és a harmadik helyen záró Gombos Alexet mondta el a fogadalmat. Az edzők nevében a háromszoros vb-harmadik, Európa-bajnok Barka Emese és az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán tette meg ugyanezt. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.