UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-09-04 20:18

Öttusa: U17-es Eb-ezüstérmes a Bauer, Tamás vegyes váltó

Az öttusázók portugáliai ifjúsági Európa-bajnokságának záró napján Bauer Blanka és Tamás Botond U17-es vegyes váltója ezüstérmet szerzett, míg az U19-esek között Gáll András az előkelő negyedik helyen zárt.

A kontinens legjobb korosztályos öttusázói vasárnaptól a portugáliai Caldas da Rainha városában zajló Európa-bajnokságon mérték össze a tudásukat. Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeztek. A szombati záró napon az U19-es fiúk és az U17-es vegyes váltók döntőjét rendezték.

Tamás Botond és Bauer Blanka a dobogó második fokán Forrás: MÖSZ
Tamás Botond és Bauer Blanka a dobogó második fokán Forrás: MÖSZ
Az utóbbiak között Bauer Blanka és Tamás Botond képviselte a magyar színeket. A kettős az úszásban a 11 párosos mezőny ötödik legjobb idejével zárt, a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) pedig a harmadik legjobb teljesítményt nyújtotta, így megérdemelten állhatott fel a dobogó második fokára. Ezzel a sikerrel a Budapesti Honvéd ígérete, Bauer Blanka a kontinensviadal legeredményesebb magyar versenyzője lett, hiszen korábban egyéniben bronz-, csapatban pedig aranyérmet szerzett. Az UTE-s Tamás Botond a második ezüstjének örülhetett a fiúcsapattal elért második helye után. Az Eb-t a fehérorosz Mira Buraya, Nyikita Szkuratovics duó nyerte.
Csák, Gáll és Tárkányi Forrás: MÖSZ
Csák, Gáll és Tárkányi Forrás: MÖSZ
Az újabb éremhez az U19-esek között Gáll András járt a legközelebb. A Trion SC kiválósága a vívásban és az úszásban a középmezőnyhöz tartozott, legerősebb számában azonban újfent remekül teljesített, és a 17. helyről rajtolva az előkelő 4.-re küzdötte fel magát a laser runban. A döntő másik két magyar résztvevője közül Tárkányi Zsombor a 23., Csák Milán a 35. lett. A győztes az ukrán Roman Popov lett megelőzve a német Moriz Klinkertet és az orosz Kirill Manujlót. A két korosztály Európa-bajnokságát a magyar csapat egy arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel zárta. A fiatalok hamarosan az egyiptomi világbajnokságon lesznek érdekeltek. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.