UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-09-04 19:32

Vízilabda: a vb-bronzért játszhat az U20-as válogatott

A magyar U20-as férfi vízilabda-válogatott küzdelmes és fordulatos mérkőzésen háromgólos vereséget szenvedett a szerbektől a prágai világbajnokság szombati elődöntőjében.

Pénteken a magyar U20-as vízilabda-válogatott a kétszeres címvédő görög csapatot állította meg a prágai világbajnokság negyeddöntőjében, közben ugyanezen az ágon a szerbek a horvátokat legyőzve léptek tovább.

A vb-bronzért játszhat az U20-as válogatott Forrás: vlv.hu
A vb-bronzért játszhat az U20-as válogatott Forrás: vlv.hu
A két csapat szombat késő délután a döntőbe jutásért szállt vízbe. A Cseh Sándor irányította magyar válogatott kapujában Gyapjas Brendon és a másik oldalon Vlagyimir Misovics is jó formában kezdte a meccset, az első gólra majdnem öt és fél percet kellett várni: ekkor a születésnapos Szeghalmi Zsombor bal keze sült el. Eleinte a kiállításokat sem adták könnyen a bírók, az első fórból azonban Molnár Erik talált be centerből Vigvári Vendel remek passza után. A negyed végén a szerbek is megszerezték első góljukat (2–1). A második felvonásban előbb Szeghalmi kíméletlen bombája talált utat a kapuba, majd összekapta magát a szerb gárda, és zsinórban négy gólt lőve vette át a vezetést az ebben a periódusban tanácstalannak tűnő magyar együttestől. Cseh Sándor időkérése után azonban újra beindult valami... Vigvári Vince zárkóztatta a csapatot (4–5). A harmadik negyedben a fiatalabbik Vigvári második gólja egyenlítést ért, Molnár révén pedig újra a magyaroknál lehetett volna az előny, ziccerét azonban bravúrral hárította Misovics. Nem sokkal később az egyébként továbbra is jól védő Gyapjas nem tudott mit kezdeni Marko Radulovics löketével, de a csapatkapitány Konarik Ákos váratlan kapáslövése gyors válaszként jött a szerb gólra. A negyed végén mégis a délszlávok örülhettek, hiszen az ő két találatuk zárta ezt a nyolc percet (6–8). A negyedik negyed elején a következő szerb gól már vészjósló volt. Az újabb magyar időkérés pedig nem lendített látványosat a több helyen akadozó támadójátékon. Kicsivel kevesebb 3 és fél perc volt hátra, amikor Konarik gólja tartotta életben a magyar továbbjutási reményeket, amelyek a másodpercek múltával egyre realitásukat veszítették. Nem született újabb a magyar találat, a szerbek az utolsó fél percben pedig még lőttek egyet, eldöntve a továbbjutás sorsát. A magyar csapat 10–7-es vereséget szenvedett, és a vasárnapi bronzmérkőzésen 16 óra 30 perctől az olasz–montenegrói elődöntő vesztesével mérkőzik meg a harmadik helyért.

FÉRFI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, PRÁGA Elődöntő Magyarország–Szerbia 7–10 (2–1, 2–4, 2–3, 1–2) Gólszerzők: Szeghalmi, Vigvári Vince, Konarik 2-2, Molnár, ill. Radulovics 3, Radovics, Martinovics 2-2, Pljevancsics, Brankovics, Milojevics A magyar U20-as válogatott kerete: Kapusok: Korom Dániel (Vasas), Gyapjas Brendon (FTC) Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Gábor Lőrinc (KSI), Vigvári Vince (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Batizi Benedek (BVSC), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Mészáros Mátyás (BVSC)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.