UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-09-05 13:37

Kajak-kenu: három győzelemmel folytatták a magyarok a portugáliai utánpótlás vb-t

Három magyar párosgyőzelem született a portugáliai U23-as és ifjúsági kajak-kenu vb második döntős napján; mindehhez még hat dobogós helyezés társult.

Minden magyar egység a döntőbe jutott a szombat délutáni programban, így a második döntős napon is ígéretes délelőtt elé néztek a magyar versenyzők a portugáliai Montemor-O-Velhóban zajló U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon.

A Bragato Giada, Nagy Bianka páros már a második aranyérmét nyerte Forrás: MKKSZ
A Bragato Giada, Nagy Bianka páros már a második aranyérmét nyerte Forrás: MKKSZ
A program pedig hasonlóan indult, mint szombaton: az ifjúsági korú kenus Kiss Ágnes ezúttal is dobogóra állhatott, ám ezúttal párosban és 200 méteren Csorba Zsófia partnereként. A másik ifiarany, a Kiskó Réka, Decsi Dorina kettősnek köszönhető amely, szintén kétszáz párosban nem talált legyőzőre. Az U23-as Bragato Giada, Nagy Bianka duó pedig már második vb-aranyát könyvelhette el, ezúttal C2 200 méteren. Ezen kívül még hat érmet hozott a vasárnap: Ujfalvi Laura (K1 200 m – ifjúsági) és Opavszky Réka (C1 200 m – ifjúsági) ezüst-, míg Kurucz Levente (K1 200 m – ifjúsági), Rumi Gergő és Molnár Csanád (C2 500 m – ifjúsági), Ozsgyáni Bence és Keller Gergő (K2 500 m – ifjúsági), valamint Opavszky Márk és Fodor Bence (K2 500 m – U23) bronzérmet nyert. A magyar válogatott így már összesen tíz éremnél tart Portugáliában, az utolsó döntőket hétfőn tartják. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.