UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-09-05 19:45

Strandröplabda: a Gubik, Vasvári páros a 9. lett, míg Udvarhelyi és Tari a 17. helyen zárt a szlovéniai U18-as Eb-n

A magyar egységek közül a leánypáros, Gubik Hanna és Vasvári Zsófi szerepelt jobban, ugyanis a nyolcaddöntőben búcsúzva a kilencedikként zártak, míg a fiúk, Udvarhelyi Márton és Tari Bence a csoportküzdelmek utáni keresztjátékban estek ki, ezzel a 17. helyen végeztek a ljubljanai U18-as strandröplabda Európa-bajnokságon.

Az SRSE strandröplabdázói, Gubik Hanna és Vasvári Zsófi csoportgyőztes lett a szlovén fővárosban zajló U18-as strandröplabda Európa-bajnokságon, így – a keresztjáték kihagyásával – egyből a legjobb 16 közé jutottak.

Gubik Hannáék a nyolcaddöntőben búcsúztak Forrás: CEV
Gubik Hannáék a nyolcaddöntőben búcsúztak Forrás: CEV
A magyar lányok a nyolcaddöntőben a 32. helyen rangsorolt, ciprusi Gusarova, Siapani egységgel találkoztak. A mérkőzés nagyon szoros csatát hozott, végig fej fej mellett haladtak a felek, de a mieink végül 47 perc után két játszmában (25:23, 23:21) alulmaradtak. Ezzel a Gubik, Vasvári kettős a kilencedik helyen fejezte be a kontinensviadalt. „Nagyon örültünk a csoportgyőzelemnek, jó meccsek voltak, talán a legszínvonalasabb a svájciak elleni volt, ahol nagyon nagy hátrányból fordítottunk. A keresztjátéknál sajnos nem sikerült nyernünk, annak ellenére, hogy több szettlabdák is volt és ez különösen bosszantó hiszen Svájc, akik ellen a csoportban 2:0-ra győztünk, végül megnyerték az Eb-t. De összességében tanulságos volt az egész” – mondta el Vasvári Zsófi az MRSZ Utánpótlás facebook-oldalának. Eközben a fiúk mezőnyében Udvarhelyi Márton és Tari Bence 1-2-es mérleggel, a harmadik helyen végzett a csoportkörben, majd a keresztjátékban folytathatták, ahol a nyolcaddöntős részvételért játszhattak. Az SRSE fiataljai a francia Canet, Rotar duó ellen léptek homokra. A magyar versenyzők bő fél óra alatt két szettben (21:15, 21:15) kikaptak, így a 17. helyen zártak Ljubljanában. „Ez a helyezés szerintem teljesen reális, mivel a kitűzött cél a csoportból való továbbjutás volt, amit teljesítettünk is. Bencének ez volt az első Eb-je, ráadásul U16-osként játszott két évvel idősebbek ellen. Én Dóczi Domonkossal tavaly is a 17. helyen végeztem a korosztályban, ezért kicsit reménykedtem, hogy idén sikerül eggyel tovább menni, viszont nagyon erős mezőny gyűlt össze, ráadásul a hazai versenyeken nem is együtt indultunk Bencével, és nem volt magas blokker a csapatunkban, ami ide már jól jött volna. Ennek ellenére csapatként tudtunk küzdeni, nem volt nyoma összeszokatlanságnak. Örültünk, hogy itt lehettünk és jó meccseket tudtunk játszani erős csapatokkal, mint például az első kiemelt szlovénekkel, vagy a francia felnőtt bajnok párossal” – nyilatkozta Udvarhelyi Márton. Vasárnap este rendezték az Eb-döntőit, a fiúk mezőnyében a lengyel Lejawa és Czachorowski és orosz Panchenko és Chuprinov csapott össze az aranyéremért. Az oroszok diadalmaskodtak 21:18, 21:17-re. Míg a lányok között az ukrán Serdiuk, Romaniuk egység a svájci Kernen, Bossart párossal küzdhetett meg az elsőségért, majd az Európa-bajnoki cím a svájciaké lett végül, miután játszmahátrányból fordítva győztek (19:21, 21:18, 15:7) a második kiemelt ukránok ellen. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.