UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2021-09-05 17:56

Triatlon: Molnár Péter ezüstérmet nyert a bledi junior Ek-versenyen

Folytatódott a magyar triatlonosok nagyszerű sorozata a junior Európa-kupa sorozatban: a szlovéniai állomáson Molnár Péter ezüstérmes lett, Kovács Gyula pedig a dobogóról éppen csak lemaradva, a negyedik helyen ért célba.

Az elmúlt hetekben a legtöbbször a még ifjúsági korú Kropkó Márton sikereiről számolhattunk be a junior triatlon Európa-kupa viadalokról. A vasárnapi, szlovéniai Bledben tartott versenyen ő ugyan nem indult, a magyar éremszerzés azonban így sem maradt el.

Molnár Péter (hátul) ezüstérmes lett Bledben Forrás: ETU
Molnár Péter (hátul) ezüstérmes lett Bledben Forrás: ETU
A fiúk mezőnyében Molnár Pétert csak a holland Kolkman előzte meg, így ezüsttel a nyakában térhet haza, miközben közel volt a dobogóhoz Kovács Gyula is, ő negyedikként zárt. Rajtuk kívül Hóbor Zalán volt még közel a legjobbakhoz a maga hetedik helyezésével. A lányok között ezúttal a nyolcadikként végző Dobi Lili volt a legjobb magyar, rajta kívül még Bóna Kinga (13.), Nádas Romina (16.) és Hóbor Eszter került be a top húszba. A következő junior Ek-versenyt az európai szövetség naptára szerint a portugáliai Quarteirában rendezik november 7-én. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.