UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-09-05 18:24

Vízilabda: drámai bronzmeccs után vb-negyedik az U20-as válogatott

A kapus Gyapjas Brendon hiába egyenlített bravúrosan az U20-as férfi vízilabda-válogatott montenegróiak elleni vb-bronzmeccsének utolsó pillanatában, az ötméteresek után a délszlávok örülhettek.

Miután a magyar U20-as férfi vízilabda-válogatott 10–7-re kikapott a szerbektől a prágai világbajnokság elődöntőjében, a bronzéremért azzal a montenegrói együttessel találkozott vasárnap délután, amely előző meccsén ötméteresekkel maradt alul az olaszokkal szemben.

Drámai bronzmeccs után vb-negyedik az U20-as válogatott Forrás: waterpolo.hu
Drámai bronzmeccs után vb-negyedik az U20-as válogatott Forrás: waterpolo.hu
A Cseh Sándor által irányított csapat az első negyedet egygólos hátrányban zárta (1–2), a második játékrészben pedig mindkét gárda kétszer volt eredményes, így a félidőben 4–3 állt az eredményjelzőn a délszlávok javára. A harmadik felvonásban montenegrói gól érkezett először, azonban a csapatkapitány Konarik Ákos zsinórban háromszor betalálva fordította meg a mérkőzést (6–5). A negyed végén egyenlíthetett volna Radovics, azonban az ötméteresét nem tudta értékesíteni. A záró nyolc perc eleje a montenegróiak elképzelése szerint alakult, és nem csak egalizáltak, hanem a negyed közepére kétgólos előnybe kerültek (6–8). Ekkor kezdődtek igazán az izgalmak. A montenegróiak alig több mint két perccel a vége előtt kettős emberelőnyben támadhattak a háromgólos különbségért, Vigvári Vendel azonban remek ütemben szerzett labdát, az ellentámadásból pedig Molnár Erik vágta a hálóba azt centerből. Az utolsó percben a magyar csapat kivédekezte az emberhátrányát, a kapus Gyapjas Brendon pedig megindult a montenegrói kapu felé a labdával. És ha már ott volt, kapura is lőtt. A labda megpattant a blokkon, és a másik hálóőr, Iszljamovics feje felett a kapuba hullott. Két másodperccel a végső dudaszó előtt 8–8-ra módosult az állás. Jöttek az ötméteresek. A magyar csapatból Konarik, Szeghalmi Zsombor és Mészáros Mátyás is belőtte a sajátját, a második, valamint a harmadik körben Vigvári Vince és Vigvári Vendel rontott, a másik oldalon pedig csak egyszer hibáztak a montenegróiak, így ők szerezték meg a bronzérmet. Az utolsó pillanatig küzdő magyar válogatott a negyedik helyen zárta a világbajnokságot. A mérkőzés:

FÉRFI U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, PRÁGA Bronzmérkőzés Magyarország–Montenegró 11–12 (1–2, 2–2, 3–1, 2–3, 3–4) Gólszerzők: Konarik 4, Szeghalmi, Molnár 2-2, Vigvári Vendel, Vigvári Vince, Gyapjas ill. Perkovics, Mrsics, Milic, V. Radovics, 2-2, Koracs, Stanojevics, Vucsorovics, Draskovics A magyar U20-as válogatott kerete: Kapusok: Korom Dániel (Vasas), Gyapjas Brendon (FTC) Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Gábor Lőrinc (KSI), Vigvári Vince (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Batizi Benedek (BVSC), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Mészáros Mátyás (BVSC)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.