UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-09-09 09:00

Labdarúgás: Szoboszlai türelmet kért a szurkolóktól az Andorra elleni meccs után

A magyar labdarúgó-válogatott a remek kezdés ellenére is csak nagy nehezen, 2–1-re tudta megverni Andorrát a Puskás Arénában játszott vb-selejtezőn, amely után a 20 éves Szoboszlai Dominik türelmet kért a szurkolóktól a játékát illetően.

A magyar labdarúgó-válogatott szerda este Szalai Ádám büntetőből szerzett és Botka Endre fejesgóljával már a 18. percben 2–0-ra vezetett a Puskás Arénában játszott Andorra elleni vb-selejtezőn, a papíron jóval szerényebb játékerőt képviselő vendégek azonban a hajrában szépítettek, és a mérkőzés végéig az egyenlítésről sem mondtak le. Marco Rossi szövetségi kapitány kezdőcsapatában a fiatalok közül Szalai Attila, Schäfer András és Schön Szabolcs is helyet kapott, Szoboszlai Dominik pedig ezúttal a félidőben szállt be csereként.1200szoboszlai_960px1 A Red Bull Liepzig 20 éves középpályása az elmúlt találkozókon mutatott visszafogottabb egyéni, és csapatteljesítményről az M4 Sportnak nyilatkozott a meccset követően: „Voltak már jobb meccseim is, de egy ilyen nyolc hónapos sérülés után a Bundesligában meg a Német Kupában egész jól összeszedtem magam, amikor visszatértem – idézi Szoboszlait az NSO. – Ennél sokkal többet tudok letenni a pályára, többet tudok kiadni magamból.” A fiatal továbbá úgy fogalmazott, hogy: „Minden játékos életében van olyan, hogy nem sikerül egy meccs, lehet, hogy akár több is. Az előző két válogatott találkozón nem azt a Szoboszlai Dominikot látták, aki valójában vagyok, azonban nem hiszem, hogy minden játékos minden egyes mérkőzésén ugyanazt a kvalitást le tudja tenni az asztalra.” „Nem az a Szoboszlai játszott ezen a két-három meccsen, aki kellett volna, bár azt hiszem, jobban szálltam ma be, mint ahogy az angolok vagy az albánok ellen. Egy kis türelmet kérek mindenkitől, vissza fogok térni. Az volt a tervem, hogy maradok a harmadik összecsapásra, de eredetileg engem is visszarendeltek volna Lipcsébe. Én viszont úgy voltam vele, hogy két ilyen mérkőzés után nem tudok visszamenni, nem tudom itt hagyni a csapatot. Úgy gondoltam, megérdemli mindenki, a szurkolók a stadionban és a tévé előtt, hogy mindent kitegyünk a pályára. Lehet, hogy Andorra nem olyan ellenfél volt, mint az előző kettő, de egy ilyen meccset is meg kell nyerni, mint az összes többit. Az albánok ellen volt egy mélypontunk, onnan az első lépést megtettük, és innen már csak felfelé vezet az út. Annak örülök, hogy egy kis mosolyt tudtunk csalni az emberek arcára. Nagyon köszönjük, hogy ennyien kijöttek, nem hittem volna, hogy ma is közel telt ház előtt játszhatunk.”

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK 6. FORDULÓ I-CSOPORT MAGYARORSZÁG–ANDORRA 2–1 (2–0) Budapest, Puskás Aréna, 50 000 néző. V: Obrenovic (szlovén) MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka (Tamás M., 90.), Lang, Szalai A., Fiola – Kleinheisler (Szoboszlai, a szünetben), Nagy Á. (Gazdag, 65.), Schäfer – Sallai (Sallói, a szünetben), Szalai Á., Schön (Nikolics, 74.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi ANDORRA: Iker Álvarez – San Nicolás, Llovera, Emili García, Alavedra, Marc García – Aláez, M. Vieira (Cristian Martínez, 76.), Cervós (Alex Martínez, 76.) – Pujol (I. Lima, 80.), Ricard Fernández (V. Bernat, 80.). Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez Gólszerző: Szalai Á. (9. – 11-esből)Botka (18.), ill. Llovera (82.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.