UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2021-09-10 17:14

Cselgáncs: Varga Brigitta ezüstérmes a luxemburgi junior Európa-bajnokságon

Megszületett a magyar cselgáncsválogatott első dobogós helyezése a Luxemburgban zajló junior Európa-bajnokságon: a KSI versenyzője, Varga Brigitta ezüstérmes lett a 63 kilósok küzdelmeiben.

A csütörtöki, első napon Gyertyás Rózának (52 kg) még nem sikerült az éremszerzés, végül az ötödik helyen zárt a cselgáncsozók luxemburgi junior Európa-bajnokságán, azonban pénteken már megszületett az első magyar érem, ugyanis Varga Brigitta remek versenyzést bemutatva ezüstéremmel zárt a 63 kilósok mezőnyében. A KSI fiatalja a nyolcadik kiemeltként várta a kontinensviadalt, így az első körben erőnyerőként nem kellett tatamira lépnie, majd a második fordulóban az orosz Kszenia Galickaja volt az ellenfele. a mérkőzésen az oroszt háromszor megintették, így Varga jutott tovább a negyeddöntőbe, ahol a spanyol Laura Vazquez Fernandez következett, akit a magyar lány egy vazarival legyőzött.

Varga Brigitta (fehérben) megszerezte a magyar csapat első érmét a luxemburgi junior Eb-n Fotó: Horváth György / MJSZ
Varga Brigitta (fehérben) megszerezte a magyar csapat első érmét a luxemburgi junior Eb-n Fotó: Horváth György / MJSZ
Az elődöntőben a francia Melodie Turpin várt rá, akit nagy csatában felülmúlt, a kadétvilágbajnok magyar dzsúdós ismét vazarival nyert, és bejutott a fináléba. Az idén már a felnőtt-világbajnokságon is rajthoz álló 19 éves Brigitta a horvát Katarina Kristóval csapott össze az Európa-bajnoki címért. A végső győzelem végül nem sikerült, a horvát lány végül leszorítással győzött, ezzel Varga Brigitta ezüstérmesként végzett, megszerezve a magyar csapat első érmét Luxemburgban. A pénteki versenynapon a mieink közül Czerlau Jennifer (70 kg, Miskolci VSC, ötödik kiemelt) és Adorjáni Gergely (73 kg, BHSE) szereplését is figyelhettük az Eb-n. Czerlau az első, győztes mérkőzését követően a negyeddöntőben kikapott, majd a vigaszágon is alulmaradt, így a hetedik hely lett az övé. Hasonlóképpen járt Adorjáni is, ugyanis két diadal után vereséget szenvedett a legjobb nyolc között, majd a vigaszágon szintúgy, így a Honvéd tehetsége is a hetedik helyen zárt. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.