UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-09-10 15:14

Kajak-kenu: a magyar lányok elsöpörték a mezőnyt az utánpótlás vb-n

Tizenhét aranyéremmel utcahosszal nyerte meg az éremtáblázatot a magyar csapat a Portugáliában rendezett U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon. A fiatalok teljesítményét a két kapitány, Makrai Csaba és ifj. Foltán László értékelte.

Megint csak szuperlatívuszokban lehet beszélni az utánpótláskorú kajak-kenu válogatott teljesítményéről: a magyar fiatalok ezúttal a világbajnokságon nyertek tizenhét arany-, négy ezüst- és hét bronzérmet; ezzel a mutatóval természetesen az éremtáblázat élén zártak. Ezek után természetesen a szövetségi kapitányok is elégedetten értékelték az Utánpótlássportnak a fiatalok produkcióját. A kajakosok mestere, Makrai Csaba sportszerűen megjegyezte, hogy az Eb-hez képest a vb-n szerzett több elsőség a több versenyszámnak is köszönhető.

Fojt Sára (balra) és Ujfalvi Laura legyőzhetetlen volt a korosztályos vb-n Forrás: MKSZ
Fojt Sára (balra) és Ujfalvi Laura legyőzhetetlen volt a korosztályos vb-n Forrás: MKSZ
„Az egyik kulcs az volt, hogy nagyon jól sikerült a felkészülés, remek volt a csapat, igazán jó gárda jött össze. Olyan versenyszámokban is arattunk a győzelmeket, amelyeke az Európa-bajnokságon nem tudtunk nyerni. A háromszoros Eb-aranyérmes Kurucz Levente ezúttal két ezüst- és egy bronzérmet nyert, talán most nem volt olyan kimagasló formában, mint a nyár elején, de így is minden dicséretet megérdemel. A lányok mezőnyében hihetetlenül értékes teljesítmény, hogy az összes olimpiai számot megnyertük, és a fiúk között is az U23-as ezer egyénit leszámítva végig versenyben voltunk a legjobbakkal.”  A kenusok teljesítményére sem lehetett panasz, a lányok mezőnyében halmozták az érmeket. Így ifj. Foltán László személyében is egy boldog kapitány értékelt. „Nagyon örülök, nagyon boldog vagyok a világbajnokságon látottak miatt. Lehetett volna egy kicsit több szerencsénk, és akkor kettővel több bronzéremmel térünk haza, de igazából nem panaszkodunk. Tizenegy hónapja dolgozom kapitányként, szemléletváltás történt, elindultunk egy új úton, amely örülök, hogy már most megmutatkozott eredményekben. A lányokról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, a fiúk mezőnyében még van lemaradásunknak, de örömteli, hogy hosszú idő után ők is nyertek érmet.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.