UtánpótlásSport
2024. május 9.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2021-09-10 08:55

Kajak-kenu: pénteken kezdődik a csehországi ORV – több, mint hetven magyar versenyzővel

Péntektől vasárnapig a csehországi Racice ad otthont az U17-es és U15-ös kajakosok, kenusok nemzetközi viadalának, az Olimpia Reménységek Versenyének, amelyre ismét hatalmas magyar csapat utazott el.

Az ORV-t eredetileg a V4 országoknak rendezték, ám az utóbbi években jelentősen kibvült a mezőny. Tavaly éppen Szegeden tartották, a koronavírus-járvány miatt akkor az volt a kajak-kenusok egyetlen nemzetközi utánpótlásversenye. Nem meglepő, hogy a magyar válogatott akkor is utcahosszal a mezőny előtt végzett: 42 arany-, 41 ezüst és 26 bronzéremmel nyerte meg az éremtáblázatot.

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
Az idén a 2004 és 2006 között sportolók vesznek részt az eseményen, hatvan versenyszámban összesen hetvenkét magyar fiatal indul. A keretben olyanok is helyet kaptak, akik rész vettek a hétfőn véget ért portugáliai U23-as és ifjúsági világbajnokságon is. Az előzetes várakozásokról a kajakosok utánpótlás szövetségi kapitánya, Makrai Csaba nyilatkozott az MKKSZ-nek: „Az utazás során minden rendben zajlott, az időjárás kitűnő, rengeteg ország van itt, nagyon komolyan veszik a versenyt. A következő három napban a célunk, hogy a lehető legtöbb éremmel jöjjünk haza.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.