UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2021-09-10 19:29

Országúti kerékpár: Vas Kata Blanka U23-as Eb-ezüstérmes – VIDEÓ!

A 20 éves Vas Kata Blanka elképesztő hajrával ezüstérmet szerzett az országúti kerékpárosok trentói Európa-bajnokságának U23-as női mezőnyversenyében.

Az országúti kerékpárosok trentói Európa-bajnokságának U23-as női mezőnyversenyében 86 fiatal állt rajthoz, köztük a magyar színeket képviselve a 20. születésnapját szeptember elején betöltő Vas Kata Blanka és Schmidel Regina.

Vas Kata Blanka U23-as Eb ezüstérmes Forrás: velo.hu
Vas Kata Blanka U23-as Eb ezüstérmes Forrás: velo.hu
A hegyikerékpárban olimpiai negyedik Vas az SD Worx csapatában nemrégiben az idei négyszakaszos női Vueltán remekelt, és az összetett kilencedik helyen ért be, így bizakodva vághatott neki az olaszországi kontinensviadal 80.8 km-es távjának. A kiskunlacházi kiválóság nagyszerű versenyzést bemutatva már az első körben az élbolyban haladt – Schmidelt a jelentős hátránya miatt ekkor intette ki a zsűri – majd az utolsó, hatodik körben 10 kilométerrel a vége előtt a francia Evita Muzic és az olasz Silvia Zanardi társaságában szökésbe kezdett. A triót a célig nem érték be a többiek, a sprintbefutóban Zanardi bizonyult a legjobbnak, Vas Kata Blanka a második, Muzic a harmadik helyen érkezett meg. A befutó: Az női U23-as Eb eredménylistája ITT érhető el. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon