UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-09-11 09:00

Kézilabda: átesett az NB I-es bemutatkozáson a NEKA, erősebb volt a Szeged

Ahogyan az várható volt, magabiztosan nyert a Pick Szeged a férfi NB I első fordulójában az utánpótláskorúakra építő Nemzeti Kézilabda Akadémia ellen, amelynek az igazán fontos fellépései a jövő héttől következnek.

Nem kapott könnyű első feladatot abszolút újonc NEKA a férfi NB I-ben: a balatonbogláriak a bajnoki címvédő Pick Szeged otthonában kezdték a szezont. A csak fiatalokat foglalkoztató együttesnek reális győzelmi reményei nem voltak, a rutinszerzés lehetett a legfontosabb feladat. A találkozót várakozásnak megfelelően a Tisza-partiak nyerték, a 25–14-es első félidőt követően 40–22-re. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a vendégek mestere, Sótonyi László nem igazán volt elégedett.

A papírformának megfelelően a szegediek a NEKA fölé nőttek Forrás: Pick Szeged
A papírformának megfelelően a szegediek a NEKA fölé nőttek Forrás: Pick Szeged
„Maximalista ember vagyok, ezért most sok mindent nem mondanék. Védekezésben és támadásban is időnként érezhető volt, hogy tiszteltük az ellenfelet, talán túlságosan is. Egyébként pedig nyilvánvalóan jelentős különbség van a két csapat között, amit csak nagyobb rutinnal lehetett volna csökkenteni. A részcéljainkat sem igazán sikerült megvalósítanunk, van hová javulnunk.” A NEKA 21 éves védekezőspecialistája, Dely Márton elmondta, milyen kihívás volt a bajnoki címvédő és BL-résztvevő Szeged otthonában pályára lépni. „Természetesen rengeteg tapasztalatra tettem szert, érződött, hogy a Bajnokok Ligájában szereplő ellenfél fizikailag erősebbek, taktikailag fegyelmezettebbek, és a hibáinkat azonnal megbüntették.” A hazaiak a mérkőzés szintén pályára küldött, mindössze 18 éves Hegedűs Patrikot delegáltak a sajtótájékoztatóra, akinek természetesen nagy megtiszteltetés a világsztárokkal egy csapatban szerepelni. „Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, próbáltam élni vele. A NEKA gyorsan, kellemetlenül játszik, ehhez próbáltunk alkalmazkodni. Sokat készülök a felnőttcsapattal, érzem a fejlődést, főleg, amikor visszamegyek az utánpótláskorúakhoz, remélem, az NB I/B-ben is tudom kamatoztatni az itt szerzett tapasztalatokat.”

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló PICK SZEGED–NEKA 40–22 (25–14)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.