UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-09-11 20:48

Kosárlabda: a Rátgéber Akadémia kadét fiúcsapata legyőzte a Bayern Münchent

A férfikosárlabdában is a legszűkebb elitbe tartozik Németországban a Bayern München. A bajoroknál vendégeskedő Rátgéber Kosárlabda Akadémia U16-os csapata pénteken több mint húsz ponttal verte a házigazdákat.

A Bayern München nem csak futballban, hanem a férfikosárlabdában is a gigászok közé sorolható Németországban. A bajorok felnőttcsapata legutóbb bajnoki ezüstérmes volt az Alba Berlin mögött, emellett rendszeres résztvevője a legrangosabb nemzetközi sorozatnak, az Euroligának.

Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia
Forrás: Rátgéber Kosárlabda Akadémia
A Rátgéber Kosárlabda Akadémia kadét fiúcsapatát a Bayern meghívta négy napra, hogy ez idő alatt több edzőmérkőzést is játszhassanak egymással. Az elsőn hatalmas pécsi siker született, az akadémisták több mint húsz ponttal nyertek a müncheniek ellen – írja a ratgeberakademia.hu. „Nagyon örültem annak, hogy a játékosaim óriásit harcoltak és ötletesen kosárlabdáztak a mérkőzés nagy részében – értékelt Bojan Salatic, az NKA Pécs vezetőedzője. – Egy olyan győzelem, mint most a Bayern ellen, kellő motivációt ad a további munkához! Hátravan még három mérkőzésünk itt Münchenben, és mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy mindhármat megnyerjük. A legjobbunkat fogjuk nyújtani!"

Bayern München U16–NKA Pécs U16 52-73 Nemzetközi felkészülési mérkőzés NKA Pécs U16: Lukácsi 20/6, Martinovic 14, Medárd 10, Emelieze 10, Balázs B. 7, Fonyó 4, Vajda 2, Teszárik 2, Csuka 2, Szita 2, Putsay, Pap. Edzők: Bojan Salatic, Németh Konrád.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.