UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-09-12 21:13

Öttusa: hétfőn kezdődik az ifjúsági vb Egyiptomban

A magyar U17-es és U19-es öttusa-válogatott bízik benne, hogy a hétfőn rajtoló egyiptomi világbajnokságon is legalább olyan sikeresen szerepel, mint nem sokkal korábban a portugáliai Eb-n, melyről öt éremmel tért haza.

Hétfőn az egyiptomi Alexandriában veszi kezdetét, és egy héten át tart az U17-es és az U19-es öttusázók világbajnoksága. Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek, csakúgy, ahogyan szeptember elején a portugáliai Caldas da Rainha városában rendezett Európa-bajnokságon.

Bauer Blanka a vébére is éremért utazott Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere
Bauer Blanka a vébére is éremért utazott Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere
Akkor a fiatalabbak között Bauer Blanka a kontinensviadal legeredményesebb magyar versenyzője lett, miután egyéniben bronz-, Haraszin Lindával és Zemán Zórával csapatban arany-, Tamás Botonddal vegyes váltóban ezüstérmet érdemelt ki. Tamás Botond továbbá Jassó Zalánnal és Tóth Ákossal szerzett csapatezüstöt, míg az U19-esek között szintén második lett a Marschall Réka, Dobronyi Dorina leányváltó. „A vébén ugyanúgy érmet szeretnék szerezni, és abban bízom, hogy azokat a hibákat, amelyeket legutóbb elkövettem, kijavítom – mondta Bauer Blanka a viadalra készülve. – A mezőny egy része megint új lesz a számomra, viszont remek alkalom nyílik egymás megismerésére. Ezúttal nem szeretném, ha bármi hiányérzetem maradna a verseny után.” Egyiptomban is ugyanazok a versenyzők küzdenek meg a magyar színeket képviselve, mint Portugáliában, és Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány is bízik benne, hogy ezúttal is eredményesen szerepel a küldöttség. A magyar csapat első csoportja az egyiptomi szövetség közösségi oldalán köszönt be a vébéről: a megméretés első körében a négy U17-es leányversenyző, Bauer Blanka, Haraszin Linda, Kozma Réka, Zemán Zóra, valamint Marosvári Ádám és Páczai Dávid váltója is érdekelt lesz. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.