UtánpótlásSport
2024. június 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-09-14 21:03

Öttusa: U19-es vb-bronzérmes a Dobronyi, Marschall leányváltó

Az U19-es Európa-bajnoki ezüstérme után világbajnoki bronzot szerzett a Dobronyi Dorina, Marschall Réka leányváltó Egyiptomban, miközben ugyanitt az U17-es fiúk mezőnyében mind a négy magyar öttusázó bejutott a döntőbe.

Hétfőn az egyiptomi Alexandriában vette kezdetét az U17-es és az U19-es öttusázók világbajnoksága. Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek. A második napon az U17-es fiúk selejtezője mellett az U19-es lányok váltóversenyét rendezték.

Az U19-es Eb-ezüst után vb-bronzot nyert Dobronyi Dorina (balra) és Marschall Réka Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Peres
Az U19-es Eb-ezüst után vb-bronzot nyert Dobronyi Dorina (balra) és Marschall Réka Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Peres
Az U19-es lányok versenyében Dobronyi Dorina és Marschall Réka a korosztály Eb-ezüstérmeseként várta a viadalt, és a kettős ehhez mérten is szerepelt. A magyar duó az úszásban és a vívásban is a tizenhárom párost felvonultató mezőny második legjobb eredményét érte el, így a harmadik helyről várhatta a kombinált számot (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run). A záró versenyszámot a lányok a teljes mezőnyt nézve hiába csupán a nyolcadik legjobb idővel teljesítették, nagyot küzdve megőrizték a harmadik a helyüket, ezzel megszerezve a magyar küldöttség első érmét – bronzot – Egyiptomban.
Dobronyi és Marschall a vb-dobogón Fotó: MÖSZ
Dobronyi és Marschall a vb-dobogón Fotó: MÖSZ
A vb-győztes emlékezetes hajrá után a hazaiak Malak Ismail, Amira Kandil váltója lett az Eb-aranyérmes orosz Jana Szoloveva, Viktorija Szazonova egység előtt. Az U17-es fiúk selejtezőjében mind a négy magyar versenyző, Jassó Zalán, Simon Barnabás, Tamás Botond és Tóth Ákos is elérte az elsődleges célját, és kvalifikálta magát a csütörtöki döntőbe. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.