UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2021-09-14 14:16

Vízilabda: csoportgyőztes és Eb-negyeddöntős az U17-es fiúválogatott

A magyar U17-es fiú vízilabda-válogatott kedden a németek magabiztos legyőzésével biztosította be a helyét a korosztály máltai Európa-bajnokságának csütörtöki negyeddöntőjében.

Teljesítette a kötelezőt a magyar fiú U17-es vízilabda-válogatott a korosztály máltai Európa-bajnokságán, és a harmadik csoportmérkőzését is megnyerte, ezzel automatikusan a negyeddöntőben folytathatja a tornát.

A csapatkapitány Gaszt Roland négy góllal járult hozzá a németek elleni sikerhez Fotó: Dobos Sándor
A csapatkapitány Gaszt Roland négy góllal járult hozzá a németek elleni sikerhez Fotó: Dobos Sándor
Kiss Csaba együttese vasárnap 13–11-re győzte az orosz csapatot a C csoport rangadóján, hétfő délelőtt a fehéroroszok elleni mérkőzésen nyert magabiztosan 19–6-ra, kedden pedig a németekkel szembeni 13–5-ös sikerrel zárt a négyesében. A magyar csapat a keddi találkozón már az első negyedben háromgólos előnyre tett szert (4–1), a vártnál küzdelmesebb második nyolc percben pedig megőrizte azt, így a félidőben 7–4 állt az eredményjelzőn.
Az U17-es válogatott már negyeddöntős az Eb-n Forrás: MVLSZ
Az U17-es válogatott már negyeddöntős az Eb-n Forrás: MVLSZ
A harmadik felvonásban aztán hamar eldöntötte a meccs sorsát a válogatott, és 5–0-s periódus után fordult a záró játékrészre (12–4), amelyben mindkét oldalon egy-egy találat született, így az összecsapás 13–5-ös magyar győzelemmel ért véget. A meccs legeredményesebb játékosa a csapatkapitány Gaszt Roland, valamint Nagy Ákos lett egyaránt négy góllal. A gárda csoportelsősége azt jelenti, hogy a fiúk szerdai pihenőnap után, csütörtökön a legjobb nyolc között folytathatják a kontinensviadalt. Az ellenfél kiléte még kérdéses: a B csoport második és a D csoport harmadik helyezettje játszik egymással nyolcaddöntőt, a győztes következik. Jelen állás szerint a legvalószínűbb, hogy a horvát válogatotton keresztül vezethet az út az elődöntőbe.

FIÚ U17-ES EB, MÁLTA C csoport, 3. mérkőzés Németország–Magyarország 5–13 (1–4, 3–3, 0–5, 1–1) Gólszerzők: Nagy Á. 4, Gaszt 4, Szépfalvi 2, Szalai 2, Balogh B. Csoportbeosztás A-csoport: Olaszország, Montenegró, Hollandia, Ukrajna B-csoport: Horvátország, Spanyolország, Málta, Románia C-csoport: Fehéroroszország, Németország, Magyarország, Oroszország D-csoport: Georgia, Görögország, Szerbia, Törökország A magyar válogatott csoportmérkőzései 2021. szeptember 12., vasárnap: Oroszország–Magyarország 11–13 2021. szeptember 13., hétfő: Fehéroroszország–Magyarország, 6–19 2021. szeptember 14., kedd: Németország–Magyarország 5–13 A magyar U17-es válogatott kerete: Kapusok: Csite Loránd, Gyapjas Viktor Mezőnyjátékosok: Balogh Botond, Barics Bence, Bede Marcell, Gaszt Roland, Ionescu Erik, Iriczfalvi Gabor, Kis Ferenc Ágoston, Mészáros Balint, Nagy Ákos, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Szépfalvi Gergely, Varga Vince Szövetségi kapitány: Cseh Sándor. Szövetségi vezetőedző: Kiss Csaba. Edző: Lehmann István. Kapusedző: Bisztritsányi Dávid

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.