UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-09-15 16:29

Kézilabda: Ilics Zoranra (19) számít a Telekom Veszprém csapatában névrokona, Momir Ilics

A mostani évadban szerepel először teljes jogú tagként a Telekom Veszprém felnőttkeretében a 19 éves jobbátlövő, Ilics Zoran, aki az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozott.

A Telekom Veszprém újdonsült vezetőedzője, Momir Ilics számít és a jövőben is építeni szeretne fiatal átlövőjére, a még csak 19 éves, magyar válogatott Ilics Zoranra, aki rövid lengyelországi légióskodása után tért vissza Veszprémbe, és kapott helyet kézilabdalegenda megfiatalított játékoskeretben – írta meg az SzPress Hírszolgálat.

Forrás: Veszprém Handball Team
Forrás: Veszprém Handball Team
„Szerencsémnek mondhatom, hogy olyan sportemberek társaságába kerültem, akikre tisztelettel nézek fel, ráadásul Momir Ilicsre, a „főnökömre” és a hozzá hasonlóan kétszeres BL-győztes Nagy László sportigazgatóra is úgy tekintek, mint a példaképeimre. Ők ketten a pályán nagyon sokat tettek a világ kézilabdasportjáért. Szinte ugyanígy vagyok két csapattársammal, a kapus Vladimir Cuparával és az új csapatkapitány Rasmus Laugeval, akik a pályán és azon kívül is jó példával szolgálnak az egész csapatnak” – mondta Zoran, akit a tét nem félelmet kelt benne, hanem bátorsággal vértezi fel. Egyelőre csak azokon a mérkőzéseken küldték pályára, amelyeken magyar csapat volt az ellenfél is, de ezt természetesnek tartja veszprémi pályafutásának legelején. „Hosszútávra tervezek, de hogy versenyre kelhessek az ellenfelek védőivel, fel kell szednem néhány kilót és jó sok izmot felpakolni magamra. Szeretnék olyan, eredményekben gazdag pályafutást magaménak tudni, amilyeneket a veszprémi példaképeim befutottak. Csodálom és a kézilabdasport kivételes egyéniségének tartom például a macedón Kiril Lazarovot, aki 41 évesen is „villog” a pályán, és aki elsőként büszkélkedhetett azzal, hogy a Bajnokok Ligája mérkőzéseken ezernél is több gólt dobott. A legszebb álmom az, hogy az Építők játékosaként résztvevője lehessek a Bajnokok Ligája négyes döntőjének. A nagy csodát az jelentené, ha erre már a veszprémi pályafutásom első három évében sor kerülne.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.