UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-09-17 08:56

Kosár: pénteken rajtol az U17-es 3x3-as Európa-bajnokság

Miután az augusztusi, szolnoki selejtezőt mindkét válogatottunk sikerrel vette, a fiúk és a lányok mezőnyében is szerepel magyar csapat a lisszaboni U17-es 3x3-as kosár Eb-n.

A Lekli József, Halmai Norbert edzőpáros által vezetett, Szabó Dániel, Kőházi Bence, Ságodi Róbert, Horváth Ádám összeállítású fiúcsapat a selejtezőben Horvátországot 21-12-re győzte le, majd a németek elleni 16-12-es vereséget követően a világ élvonalába tartozó Franciaországot 17-13-ra múlta felül, megváltva a repülőjegyet Portugáliába. A Földi Attila, Földi Alexandra irányította hölgyek Lengyelországot 18-15-re, Ausztriát pedig 19-8-ra verték, így számukra két mérkőzés is elegendő volt a kvalifikációhoz. Lisszabonban is a Dávid Mia, Zsámár Panna, Perényi Lídia, Nagy Réka négyessel utaztak el – számolt be a hunbasket.hu.

Forrás: hunbasket.hu
Forrás: hunbasket.hu
A fiúk a B csoportba kaptak besorolást az Európa-bajnokságon, Észtországgal és Spanyolországgal találkoznak majd. Hasonló a képlet a lányoknál is, ők a C csoportban szerepelnek a portugálok és a franciák mellett. A magyar érdekeltségű mérkőzések sorát a lányok nyitják pénteken, 17:30-kor Franciaországgal, majd 18:55-kor Portugáliával csapnak össze Földi Attila tanítványai. A fiúk szombaton játsszák csoportmeccseiket, 15:25-kor Spanyolország, 17:05-kor pedig Észtország ellen. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.