UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-09-18 20:56

Öttusa: egyiptomi arany az U19-es lányok világbajnokságán, ötödik a magyar csapat

Amira Kandil otthon tartotta az aranyérmet Egyiptomban; legjobb magyarként a 15. helyen záró Dulai Kinga végzett az öttusázók ifjúsági világbajnokságának U19-es egyéni leányversenyében, míg csapatban Tóth Dorka Sárával és Walthier Laurával az 5. lett.

Az ifjúsági öttusázók alexandriai világbajnokságának hatodik, szombati napján az U19-es lányok egyéni döntőjét és az U17-es fiúk váltóversenyét rendezték. Az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek.

Dulai Kinga legjobb magyarként a 15. helyen végzett az U19-es lányok vb-jén Forrás: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere
Dulai Kinga legjobb magyarként a 15. helyen végzett az U19-es lányok vb-jén Forrás: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere
Az U19-es lányok döntőjében három magyar lánynak szurkolhattunk, közülük egyikük sem járt közel az éremszerzéshez. Dulai Kinga, Tóth Dorka Sára és Walthier Laura az úszásban, valamint a vívásban tartozott az élmezőnyhöz, így a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás) sem kezdhettek előkelő pozícióból. Ezzel együtt amit tudtak, azt kihozták a laser runból, és végül Dulai a 15., a Tóth a 22., Walthier a 30. helyen fejezte be a versenyt. Az aranyérem az egyik favorit, a tokiói olimpiát is megjárt egyiptomi Amira Kandil nyakába került, az ezüst az orosz Jana Szoloveváé lett, a dobogó harmadik fokára pedig a fehérorosz Anasztaszija Malasenoka állhatott fel. A csapatversenyt az oroszok nyerték, a magyar lányok ebben a rangsorban az ötödik helyen zártak. Az U17-es fiúk váltóversenyében Fábián Máté és Kőszegi Kristóf állt helyt. A páros a 13. helyen végzett. Itt az orosz Egor Zorkin, Makszim Malisev kettős örülhetett a győzelemnek. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.