UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-09-18 09:00

Vívás: a jövő héttől visszatérnek a pástra a fiatalok

A jövő hét végén újra nemzetközi versenyen vehetnek részt a korosztályos vívók: a fővárosban a párbajtőrözők és a kardozók számára is ORV-t rendeznek.

Csütörtökön az ősz első ülését tartotta a Magyar Vívó Szövetség elnöksége, melyen egyik legfontosabb döntésként elfogadták a következő évi versenynaptárat, így már szeptember végén megkezdődhetnek a korosztályos viadalok is idehaza.

A jövő héttől visszatérnek a pástra a fiatalok Forrás: hunfencing.hu
A jövő héttől visszatérnek a pástra a fiatalok Forrás: hunfencing.hu
„Vívnunk kell, de nem kérdés, hogy a versenynaptár rugalmas. A pandémia sok mindent megváltoztathat, amihez aktuális esetben alkalmazkodni kell” - idézi a szövetségi portál Csampa Zsolt elnök gondolatait. A tervek szerint a jövő hét végén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban és az UTE vívótermében is Olimpiai Reménységek Versenyén vehetnek részt a fiatalok. Az előbbi helyszínen a kadét és junior párbajtőrözőké lesz a főszerep, utóbbin a kadét kardozók küzdenek, majd másnap az újoncokon lesz a sor, de az ő megméretésük már a Gerevich-Kovács-Kárpáti Körverseny keretén belül zajlik. Az ORV-ken a Visegrádi országok képviselői indulnak, így a magyarok mellett lengyel, cseh és szlovák ígéretek is feltűnnek a páston. Az ülésen a 2022-es diákolimpiával kapcsolatosan is döntés született. A pandémiás helyzet miatt visszatér a szövetség az eddigi rendezési elvekhez. Azaz nem szervez regionális selejtezőket, hanem a korábban megszokott, egyversenyes szisztéma alapján tervezi a hagyományos, többezres seregszemlét jövő áprilisban. A NOB a párizsi olimpiáig hirdetett ösztöndíjat a fiatalok számára, egy férfit, és egy nőt jelölhetett az elnökség. A választás a már felnőttnek számító párbajtőröző Andrásfi Tiborra, illetve a 18 éves kardozó Battai Sugárra esett. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.