UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-09-23 19:32

Labdarúgás: a második franciák elleni felkészülési mérkőzésen is kikapott a magyar U17-es válogatott

A keddi, Budaörsön rendezett összecsapás után csütörtök délután Telkiben is kikapott a magyar U17-es labdarúgó-válogatott a franciák korosztályos csapatától.

Szélesi Zoltán vezetőedző több játékost is lecserélt a kezdőcsapatban, és a franciák is lehetőséget adtak jó néhány olyan játékosnak, aki kedden nem volt ott a kezdőben.

Másodszor is a franciák örülhettek Forrás: MLSZ
Másodszor is a franciák örülhettek Forrás: MLSZ
Az MLSZ beszámolója szerint nem kezdődött jól a magyarok szempontjából a meccs, a 4. percben Korodi Kevin szabálytalanságát követően büntetőhöz jutottak a vendégek, Tchichamboud pedig nem hibázott, vezetést szerzett a franciáknak. Az első félidőben nem sikerült átjátszani a franciák védelmét, de ennél is nagyobb gond volt, hogy meglehetősen sebezhetőnek bizonyult a hazai védelem, és akárcsak kedden, ezúttal is könnyű gólokat szerezhetett az ellenfél. A 10. percben két magyar védő nem értette meg egymást, és egy ártalmatlannak tűnő szituációban kínáltak gólszerzési lehetőséget a vendégeknek, a 31. percben pedig a tizenhatosunk előtt egy rossz keresztpasszal hoztuk helyzetbe a franciákat, mindkét alkalommal Aaron Akale értékesítette a lehetőséget. Szélesi Zoltán nem is várta meg a szünetet az első cserékkel, két változtatással a hátvédsort próbálta stabilizálni a szünet előtt. A fordulás után feljavult a hazaiak teljesítménye, kiegyenlítettebbé vált a játék. Jóval aktívabb lett a magyarok támadójátéka, sikerült helyzeteket is kialakítani a franciák kapuja előtt, a szépítő gólt azonban nem sikerült megszerezni a lefújásig. „Fájó, hogy a keddi mérkőzés gólokat eredményező egyéni hibáit követően ma ismét ajándékgólokkal segítettük a francia csapatot – értékelt a lefújás után Szélesi Zoltán. – Lám, a második félidőben, amikor nem hibáztunk hátul, már egészen más volt a játék képe, és sikerült felvennünk a versenyt a vendégekkel. El kell ismerni, hogy a francia válogatott előrébb tart nálunk, de annyiban feltétlenül hasznos volt ez a két találkozó, hogy láthattuk, csapatként fel tudjuk venni velük a versenyt, ha fegyelmezetten és koncentráltan futballozunk. Meg kell találni azokat a játékosokat, akikkel az Eb-selejtezőkben jelentősebb hibák nélkül tudjuk végigjátszani a mérkőzéseket, mert amint láttuk, nemzetközi szinten ezeket kihasználják az ellenfelek.”

U17-es felkészülési mérkőzés, Telki Magyarország-Franciaország 0-3 (0-3) Magyarország: Gyetván Márk - Korodi Kevin (Vaskó Aurél, 40.), Komlósi Bence (Szabó Tibor, 40.), Kokovai Csongor, Papp Csongor (Kráz Tamás, 46.) - Boros Zsombor (Mihály Bálint, 65.), Lisztes Krisztián (Bachesz Edvin, 75.), Szűcs Tamás (Pócs Balázs, 85.) - Kovács Kolos, Fábiánkovits István (Klausz Milán, 46.), Barkóczi Benedek (Menyhárt Barnabás, 65.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.