UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-09-26 20:26

Vívás: a 18 éves Szemes Gergő nyerte a tőrözők második válogatóját

A szombati harmadik helye után, vasárnap már nem talált legyőzőre a férfi tőrözők Magyar-kupájában az FTC 18 éves kadét Európa-bajnoka, Szemes Gergő.

A szezon első, szombaton megtartott válogatóját férfi tőrben vasárnap rögvest követte a második. A szövetség beszámolója szerint a második napon is hasonló létszámú mezőny lépett pástra a válogatón, egyben Magyar-kupa-fordulón, mint egy nappal korábban. Igaz, az előző napi ezüstérmes, Frűhauf Benjámin kisebb térdsérülés miatt visszalépett.

A 18 éves Szemes Gergő a dobogó tetején Forrás: hunfencing.hu
A 18 éves Szemes Gergő a dobogó tetején Forrás: hunfencing.hu

Az esélyesek ismét domináltak, ugyanakkor az aranyéremért a szombaton harmadik, 18 éves kadét Európa-bajnok Szemes Gergő legyőzte Dósa Dánielt, méghozzá 15:8-ra. A két bronzérmes, az egyaránt korábbi válogatott Németh András és Kiss Dániel lett.

A napot úgy foglalta össze Szirmai Benedek vezetőedző, hogy: „Nagyon örülök annak, hogy Szemes Gergő felnőtt Dani mellé. És a helyzet egyáltalán nem az, hogy utóbbi legyengült volna, hanem Geri lett egyre stabilabb. Úgy érzem, két ember helye adott a csapatban, csak jó lenne már végre, lassan két év után nemzetközi versenyen is megméretni magunkat.”

Eredmények. Férfi tőr Magyar-kupa, 2. forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 60 induló. Végeredmény: 1. Szemes Gergő (FTC, edző: Szabó István), 2. Dósa Dániel (Törekvés), 3. Németh András (Honvéd) és Kiss Dániel (Törekvés), 5. Maior Mátyás (NKESE), 6. Mihályi Andor (NKESE), 7. Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), 8. Wolf Ádám (Zalaegerszeg). A döntőben: Szemes-Dósa 15:8.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.