UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-09-27 13:25

Torna: Závory Szilárd remekelt a cottbusi korosztályos, nemzetközi versenyen

Kiválóan szerepeltek a fiatal tornászok Németországban: a legjobban Závory Szilárd teljesített, aki két szeren, ugráson és nyújtón is aranyérmet szerzett a fiúk cottbusi Wohnen Juniorstrophy elnevezésű viadalán, egyéni összetettben pedig a második helyen fejezte be a nemzetközi versenyt.

A hétvége a magyar utánpótláskorú tornászok számára sem telt eseménytelenül, ugyanis a fiúk egy nagy múltra visszatekintő megmérettetésen vettek részt Cottbusban. A magyarok a Závory Szilárd, Molnár Botond, Juhász Balázs, Mentovai István összeállításban utaztak ki Németországba. A viadal jelentőségét jól mutatja, hogy Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitány helyszíni beszámolója szerint a sok résztvevő nemzet miatt a szervezők úgy határoztak: minden ország szerenként csak egy-egy tornászt indíthat.

Forrás: MOATSZ
Forrás: MOATSZ
A mieink az egyéni összetettben is jól szerepeltek, itt Závory Szilárd (77.80) második lett; Mentovai István (74.20) ötödik; míg Juhász Balázs (72.35) kilencedik helyen zárt. A magyar csapathoz kapcsolódó hír, hogy Molnár Botond az utolsó edzésen megsérült, így végül csak négy szeren indult egyéni összetettben. A szerenkénti finálékban is jól teljesített a magyar együttes. Nyújtón Závory Szilárd nyakába került az aranyérem (12,45). A KSI SE sportolója ugráson sem talált legyőzőre (13.60), a második helyen szintén magyar tornász, Mentovai István végzett (13,525). A verseny után Puskás Jenő így értékelt a MATSZ honlapján. „Ez a mostani egy nagyon nívós nemzetközi verseny volt. Örülök annak, hogy részt vehettünk a megmérettetésen, jól szerepeltek a srácok, egyedül Molnár Botond sérülését sajnálom. Sok nemzet volt, azt gondolom, hogy jó állomása volt ez a felkészülésnek." További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.