UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-09-27 09:00

Vívás: hét klubba is került arany a korosztályos versenyszezon nyitányán

A korosztályos kardozók és párbajtőrözők az évad első hazai megméretésén, a Magyar-kupa-fordulón bizonyíthatták, hogy kiváló formában tértek vissza a szünetről.

A múlt hét végén újra pástra léptek a korosztályos vívók. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban és az UTE vívótermében az évad első Magyar-kupa-fordulóit rendezték. Az előbbi helyszínen a kadét és junior párbajtőrözőké volt a főszerep, utóbbin szombaton a kadét kardozók küzdöttek meg egymással, majd másnap az újoncok következtek a sorban, de az ő megméretésük már a Gerevich-Kovács-Kárpáti Körverseny keretén belül zajlott. 

Pátri Maja (középen) mindkét nap a dobogón állt Forrás: hunfencing.hu
Pátri Maja (középen) mindkét nap a dobogón állt Forrás: hunfencing.hu
Szombaton a kadét párbajtőrözők között remek napot fogott ki a Balatoni Vívóklub üdvöskéje, Pátri Maja, aki a döntőig nagyon magabiztosan menetelt, majd ott szoros mérkőzésen, 15:14-re győzte le a békéscsabai színekben versenyző riválisát, Gachályi Grétát. A fiúk mezőnyében az FTC fiatalja, Horváth Ádám bizonyult a legjobbnak, teljesítményére a koronát a BVSC-s Börcsök Koppány elleni fináléban tette fel, melyben 15:11-re győzött. A kadét kardozók viadalán Bognár Liza nyert aranyat a Vasasnak, miután a döntőben 15:11-re nyert a törökbálinti Kovács Zsanettel szemben, a fiúk megméretésén pedig Papp Zsadány szállított első helyet a BVSC-nek: ő nagyobb izgalmak nélkül, 15:8-ra nyerte meg az aranycsatáját a TFSE-t képviselő Hanzély Zsombor ellen. Szombaton tehát a négy kadétérem, négy különböző klubban kapott helyet. Vasárnap a juniorkorú párbajtőrözők leányversenyében nem okozott nagy meglepetést, hogy a döntőben a Budapesti Honvéd kiválósága, Muhari Eszter és a tataiak büszkesége, Büki Lili csapott össze. A színvonalas finálét végül az a Muhari nyerte 15:12-re, aki az elődöntőben az odáig bravúrosan eljutott, előző napi kadétgyőztes Pátri Maján lépett túl. A fiúk között Bartkó Levente gondoskodott arról, hogy az MTK Budapestnek is legyen aranyérme a hétvégén: a végig kiegyensúlyozottan teljesítő fiatal a döntőben 15:10-re bizonyult jobbnak a Honvéd Szondi György SE-s Kovács Gergelynél. Az újonc kardvívók körversenyét közben a Vasas növendéke, Kovács Adél és a KVSE-s Kerekes Zalán nyerte. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.