UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-09-28 18:46

Labdarúgás: győzelemmel debütált az U16-os magyar válogatott Szlovénia ellen

Az első nemzetközi mérkőzését játszó magyar U16-os labdarúgó-válogatott biztató játékkal 1–0-ra verte Szlovénia korosztályos legjobbjait a Nagykanizsán rendezett felkészülési mérkőzésen.

A 2006-os születésű játékosokból álló férfi U16-os válogatott lejátszotta első nemzetközi mérkőzését, mely a 2023-as, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságra történő hosszú felkészülési időszak első állomásának is felfogható. A Belvon Attila vezette együttes néhány közös edzőtáborozást követően a szlovénok ellen debütált a nemzetközi porondon, kedden Nagykanizsán mérkőztek meg egymással a felek.

Sikeres volt a fiatalok debütálása Forrás: MLSZ
Sikeres volt a fiatalok debütálása Forrás: MLSZ
Az MLSZ beszámolója szerint a hazaiak jól kezdték a mérkőzést, nagyszerűen működött a taktika, melynek alapja a korán, az ellenfél térfelén megkezdett letámadás volt, ebből nagyon sok labdát szerzett a csapat az első félórában, egymás után futottak a pályán a magyar akciók. A 16. percben sikerült a vezetést is megszerezni: egy labdaszerzést követően Varga Zétény tekert a kapu jobb oldalába (1–0). A gól utáni percekben maradt a magyar fölény, a szlovénok a félidő második felére tudtak kijönni a szorításból, ekkor volt néhány kecsegtető lehetőségük, de a kapura tartó lövéseket Radnóti Dániel minden alkalommal védeni tudta. A második félidő már végig kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon lehetőséget kaptak a cserejátékosok; Belvon Attila nyolc mezőnyjátékost és egy kapust cserélt be. Helyzetek tekintetében sem volt nagy különbség a két csapat között, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de ezekből a lefújásig nem született gól, így a magyar válogatott 1–0-ra megnyerte a találkozót. „Az első félórában úgy játszottunk, ahogyan azt elterveztük, működött a védekezésünk, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén. A folytatásban már kevésbé voltunk hatékonyak, de ez maximálisan érthető, hiszen a játékosok életük első válogatott mérkőzését játszották, mindenkiben hatalmas volt a bizonyítási vágy, és a magas iramban a fáradtság jelei is kezdtek jelentkezni. A csapatépítés elején járunk, mi is ismerkedünk a játékosokkal, de kezdésként biztató volt ez a találkozó, és remélem, hogy lépésről lépésre tovább erősödik a csapat” – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS (NAGYKANIZSA): Magyarország-Szlovénia 1–0 (1–0) Magyarország: Radnóti Dániel (Molnár Mátyás, 46.) – Lengyel Noel (Almomani Nathaniel, 75.), Asványi Domonkos, Móga Bendegúz (Schneider Nándor, 69.), Nimsz Ádám (Lukács Máté, 69.) – Tóth Levente, Girsik Attila (Kern Martin, 69.) – Varga Zétény (Balogh Zsombor, 75.), Somfalvi Bence (Galántai Tamás, 69.), Molnár Csaba (Kaczvinszki Dominik, 55.) – Simon Benedek (Ésik Ákos, 75.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.