UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2021-09-29 17:11

Triatlon: csütörtökön tíz magyar versenyzővel kezdődik a törökországi ifjúsági Eb

Csütörtökön rajtol az ifjúsági triatlon Európa-bajnokság és fesztivál Antalyában, a négynapos viadalon öt fiú- és öt lányversenyzőt indít a magyar válogatott.

A következő napokban az idei legfontosabb versenyükön vesznek részt az ifjúsági korú triatlonosok a törökországi Antalyában rendezendő Európa-bajnokságon. A hagyományosan őszi eleji kontinensviadal tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt, 2021-ben azonban természetesen visszatért a versenynaptárba.

Kovács Gyula is ott lesz a törökországi Eb-n Forrás: tiszatriatlon.hu
Kovács Gyula is ott lesz a törökországi Eb-n Forrás: tiszatriatlon.hu
Az esemény csütörtökön a fiúk és lányok három-három elődöntőjével kezdődik, pénteken különböző fesztiváljellegű programokkal tarkított pihenőnap következik, szombaton tartják az egyéni A és B döntőket, míg vasárnap a mixváltók futama lesz műsoron. A magyar csapatot öt fiú (Hóbor Zalán, Kovács Gyula, Soós Gergő Gyula, Tóth Zalán, Trungel-Nagy Kolos) és öt lány (Baier Zsófia, Dobi Lili, Lehmann Sára, Nádas Romina, Papp Laura Inez) képviseli Törökországban. Ott lett volna az Eb-n a junior Ek-versenyeken remeklő Kropkó Márton is, ám ő betegség miatt végül nem tudott elutazni a csapattal – erről nővére, Kropkó Márta számolt be az Instagramon. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.