UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-09-29 11:06

Vívás: „Ez az én napom volt” – Bartkó Levente a junior Magyar-kupa első fordulója után

Az MTK Budapest párbajtőrvívója, Bartkó Levente a hétvégén megnyerte a junior Magyar-kupa első fordulóját. A 18 éves sportoló a vasárnapi menetelés részleteiről nyilatkozott a klub honlapjának.

Az MTK Budapest 18 esztendős párbajtőrvívója, Bartkó Levente elégedetten értékelt klubja honlapjának a junior Magyar-kupa első fordulójának megnyerése után, amelyet múlt hét végén rendeztek.

Bartkó Levente elégedetten értékelt a hétvégi siker után Forrás: MTK Budapest
Bartkó Levente elégedetten értékelt a hétvégi siker után Forrás: MTK Budapest
„Ilyen a vívás! Az ember néha elkapja a fonalat, és most hétvégén velem is ez történt – kezdte az ifjú tehetség. – Természetesen rengeteget dolgoztunk nyáron, sokat iskoláztunk, ezúttal pedig összeállt mindent. Nem pakoltam magamra terhet, pontos voltam, és élveztem a vívást.” Levinek olyannyira jól ment, hogy a legszorosabb asszóját is 15:10-re nyerte. „A döntő volt a legnehezebb, Kovács Geri régóta nagy ellenfelem, és örülök neki, hogy most sikerült elkapnom. Az egyenes kieséses szakaszban éreztem némi holtpontot, amikor Bálind Bencével vívtam, de azt az asszót is 15:10-re hoztam, ami kulcsfontosságúnak bizonyult. Papíron nem volt szoros meccsem, de azért bőven voltak izgalmas pillanatok, a fináléban is 8:8-ig fej-fej mellett haladtunk. Volt, hogy vezettek az ellenfeleim, de a hajrá most mindig nekem jött ki jobban – egyszerűen kitűnő napot fogtam ki.” Mivel ez volt az év legelső megmérettetése, Levinek óriási önbizalmat adhat a sikeres nyitány. „Szeretnék idén világversenyre kijutni és érmet szerezni, ez a kezdés pedig lendületet adhat ahhoz, hogy elérjem a célomat. Ehhez persze előbb be kell kerülnöm a juniorválogatottba, a felnőtteknél pedig szeretnék az első tizenkettőbenben lenni a ranglistán, hogy világkupaversenyeken indulhassak.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.