UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2021-10-01 09:00

Vívás: húsz hónap után szerepelnek nemzetközi versenyen a kadétok

A kadétkorú vívók legutóbb a 2020-as korosztályos kontinensviadalon szerepeltek nemzetközi megméretésen, most Budapesten és Gödöllőn folytatódnak az európai körversenyek.

A fiatal magyar vívók legutóbb a 2020 februári, poreci kadét és junior Európa-bajnokságon léphettek nemzetközi pástra, most hétvégén újra beindul a versenyzés.

A feltételek adottak a sikeres munkához a VSD-ben Fotó: Deák Bálint/VSD
A feltételek adottak a sikeres munkához a VSD-ben Fotó: Deák Bálint/VSD
A hunfencing.hu úgy fogalmaz, hogy az európai és a nemzetközi szövetség enyhített valamelyest vasszigorral megírt COVID-protokollján, és úgy döntött, hogy ezen feltételek mellett megkezdődhet a 2021/22-es korosztályos versenyszezon. Magyarország pedig vállalta a debütálást — ezen a hétvégén Budapesten párbajtőrben, Gödöllőn pedig kardban rendezünk kadét európai körversenyt. Az egyik nagy kérdés a viadal előtt az volt: mennyien lesznek majd itt az újrakezdésen? Nos, ha nem is a korábban látott mezőnyök érkeztek, de kifejezetten nagy létszámban jönnek fiatalok hazánkba. Fegyvernemenként 150 körüli a létszám, ami a korlátozott nemzetközi indulószámot, no meg a körülményeket figyelembe véve, kifejezetten magasnak mondható. „Az európai szövetség határozta meg a COVID-protokollt, amely a következő – mondta Boczkó Gábor, a szövetség sportigazgatója. – A terembe lépés feltétele a védettségi igazolvány, vagy a hetvenkét órán belüli negatív PCR-teszt, illetve a negyvennyolc órán belüli antigén teszt. Ez vonatkozik valamennyi résztvevőre, versenyzőre és kísérőre egyaránt. Ezt mindkét helyszínen belépéskor ellenőrizzük majd. Az esélyekről ennyi kihagyás után, ennél a korosztálynál érdemben nem lehet nyilatkozni. Az viszont biztos, hogy mindenki nagyon lelkes, és nagyon várja, hogy versenyezhessen. Reméljük, utánpótlásunk útja töretlen lesz, és a mieink továbbra is a világ élvonalába tartoznak majd. A szövetség lehetőséget ad valamennyi helyszínen arra, hogy a magyar válogatott az egyéni mellett két csapattal is szerepelhessen, bízom a minden szempontból sikeres hétvégében.” A két fegyvernem hazai viadala mellett ugyancsak kadét európai körversenyt rendeznek női tőrben a szlovákiai Somorján, ahol szintén ott lesznek fiatal magyar ígéretek. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.