UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2021-10-03 17:48

Triatlon: aranyérmes lett a mixváltó az ifjúsági Eb-n Antalyában

A visszafogott egyéni szereplés után a verseny utolsó napján, vasárnap húzott nagyot a magyar válogatott az antalyai ifjúsági Eb-n: a Nádas Romina, Hóbor Zalán, Dobi Lili, Trungel-Nagy Kolos összeállítású mixváltó az első helyen ért célba a török tengerparton tartott viadalon.

Már az antalyai ifjúsági triatlon Európa-bajnokság nyitó napja előtt komoly veszteség érte a magyar válogatottat: a csapat előzetesen legesélyesebb tagja, az augusztusban egy ideig a juniorok (vagyis az eggyel idősebb, U19-es korosztály) Európa-ranglistáját vezető Kropkó Márton a hét elején megbetegedett, így nem tarthatott a csapattal Törökországba. A tavaly járványokokból elmaradt, 16-17 éveseknek kiírt Európa-bajnokság és fesztivál hagyományosan az egyik legrangosabb viadala az utánpótláskorú triatlonosoknak. Az esemény fesztiváljellege abban nyilvánul meg, hogy a versenyek mellett évről évre sok egyéb programmal készülnek a szervezők a fiataloknak. Ez az idén Törökországban sem volt másképpen: többek között barlangtúrán, városnézésen és hajózáson is részt vehettek. A nyitó napon tartott elődöntőkben szinte tökéletesen szerepeltek a magyar sportolók, a tizenegyből kilenc versenyző az A döntőbe jutott. A legjobban Trungel-Nagy Kolos szerepelt, aki az óriási futóverseny végén a dobogóról nem sokkal lemaradva ötödikként haladt át a célvonalon, míg Hóbor Zalán a 11., Kovács Gyula a 13., Soós Gergő Gyula pedig a 27. lett, Tóth Zalán a B döntőben 14.-ként végzett.

A végén Trungel-Nagy Kolos hozta be elsőnek a váltót
A végén Trungel-Nagy Kolos hozta be elsőnek a váltót
A lányok között Dobi Lili zárt a legelőkelőbb (10.) helyen, mögötte Nádas Romina a 14., Papp Laura Inez a 16., Baier Zsófia a 17., Pusztai Dóra a 18. pozícióban zárta az egyéni futamot, Lehmann Sára a B fináléban 4. helyet könyvelhetett el. A kontinensverseny a mixváltók küzdelmével zárult, amelyben, ahogyan az lenni szokott, az egyéniben két-két legjobban teljesítő fiú, illetve lány képviselhette a magyar színeket. Az így kiakakult Nádas Romina, Hóbor Zalán, Dobi Lili, Trungel-Nagy Kolos összeállítású magyar egység minden várakozást felülmúlt a vasárnap délutáni futamban, és az egyéni eredmények alapján talán kissé váratlanul megnyerte az Európa-bajnokságot. A második helyen az olaszok, harmadikként pedig az oroszok értek be a mieink mögött. Íme, videón a győzelem pillanata! A bravúros sikernek köszönhetően az idén ez már a második érem a korosztályos világversenyeken, miután a „dobogómentes” júniusi, ausztriai junior Eb és Lehmann Csongor kanadai U23-as vb-aranya után, ezúttal a mixváltónak volt egy nagy dobása. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.