UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2021-10-04 12:05

Akrobatikus torna: Bernáth Dorina és Stattner Noémi párosa bravúros ötödik hellyel zárta a pesarói junior Eb-t

Szépen fejezte be a magyar leány juniorpáros az akrobatikus tornászok pesarói Európa-bajnokságát: Bernáth Dorina és Stattner Noémi kettőse a statikus döntőben az ötödik helyen végzett.

Vasárnap a zárónapjához érkezett a felnőtt és junior akrobatikus tornászok Európa-bajnoksága az olaszországi Pesaróban. A juniorok között a Bernáth Dorina, Stattner Noémi (a Balance ATC versenyzői) leányduó volt érdekelt a statikus fináléban, ahova a kettős nyolcadikként, 25.500 ponttal került be a selejtezőből. Vincze Gábor szakági vezető, aki a helyszínen kísérte figyelemmel a kontinensviadalt, a szombati kombinált finálé után – ahol a 7. helyen végeztek Bernáthék – a páros folyamatosan javuló teljesítményére hívta fel a figyelmet, amely egyre magabiztosabb tornát mutatott be, így bizakodva várta a vasárnapi döntőt.

A Balance ATC versenyzői, Bernáth Dorina és Stattner  Noémi az ötödik helyen zártak a párosok statikus döntőjében a junior Eb-n Forrás: European Gymnastics
A Balance ATC versenyzői, Bernáth Dorina és Stattner Noémi az ötödik helyen zártak a párosok statikus döntőjében a junior Eb-n Forrás: European Gymnastics
A MATSZ tájékoztatása szerint a mieink remek gyakorlatot adtak elő, és csaknem egy teljes pontot (26.400) javítottak a selejtezőbeli eredményükhöz képest, így végül a bravúros, ötödik helyen zártak a statikus fináléban. Vincze Gábor szakági vezető így értékelte az eredményt a MATSZ honlapján. „A 8.500 művészi pontszám magáért beszél! Fontos ez az eredmény, azért is, mert ez a siker jó muníció lesz a lányoknak a 2022-es bakui világbajnokságra. A mai diadal egyben üzenet minden akrobatánknak: kitartás, elszántság, küzdelem a végsőkig! Szerdán még 25.500, vasárnap 26.400! Hiba és levonás nélkül, a legmagasabb nehézségi értékű gyakorlattal. Kimondhatatlanul büszkék vagyunk a lányokra!" További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.