UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-10-05 13:09

Innováció az utánpótlássportban: egyedülálló applikációt fejlesztett a Debreceni Hoki Klub

Már több mint egy éve működik a Debreceni Hoki Klub által kifejlesztett, a szakosztály életét, illetve annak megtervezését könnyítő applikáció, amely – a sikerre való tekintettel – más klubok számára is elérhető.

Fodor András négy éve irányítja elnökként az 1989-ben alapított Debreceni Hoki Klubot, amely a térség vezető utánpótlás-nevelő műhelyévé nőtte ki magát, és a korosztályos bajnokságokban is az élmezőnybe tartozik. Ám a mostanra több, mint kétszáz főt számláló egyesület vezetői továbbra is a lehetséges fejlődési területeket keresik, így jött a legújabb kezdeményezésükkel kapcsolatos ötlet is: applikációt fejlesztettek, amely megkönnyíti a szakosztály mindennapjainak megszervezését. „A klub elnökeként és gyakorló szülőként is azt láttam, hogy gyakran elveszünk a Messenger-csoportok és az email-címlisták világában – kezdte az Utánpótlássportnak Fodor András. – Ezeken a csatornákon keresztül ugyanis nehéz naprakész információkat szolgáltatni úgy, hogy az tényleg mindenkihez eljusson, mert egy klub, egy utánpótláscsapat életében sok-sok tényező változhat hirtelen, akár óráról órára. Az okostelefonok korában ezért jutott eszünkbe egy applikáció kifejlesztése, amely felugró üzenetekkel azonnal eljuttatja a tudnivalókat az edzőkhöz, a szülőkhöz, a játékosokhoz.”

Forrás: Debreceni Hoki Klub
Forrás: Debreceni Hoki Klub
Az app már bő esztendeje „éles”, és a hajdúsági klubban nagy sikert aratott, a felhasználók elégedettek vele. „Először tavaly augusztusban, két korosztályban próbáltuk ki egy hónapon keresztül, és mivel minden rendben ment, szeptembertől már a teljes egyesületet bevontuk, az U12-es korosztálytól egészen a juniorokig. Így szülőkkel, gyerekekkel, klubalkalmazottakkal együtt már kilencszázan használják, már egy teljes szezont végigcsináltunk a segítségével. Mindenki szereti, nagyon könnyű kezelni, ezt bizonyítja az is, hogy az 5-ös skálán 4,9-es az online értékelése.” Fontos adalék, hogy az alkalmazás gyakorlatilag bármely másik egyesületre optimalizálható. „Úgy gondoljuk, hogy ez az újdonság mások problémáit is megoldhatja, mivel könnyen testre szabható más klubokra, miközben azok megtartják a saját dizájnjukat. Ezért fizetős szolgáltatásra nyújtunk lehetőséget, a Békéscsabai Farkasok Jégkorong Egyesülettel már meg is állapodtunk, velük kötöttük meg az első szerződést. De mivel nincs túlbonyolítva az applikáció felépítése, nem csak hokisok jelentkezését várjuk, hiszen mindenki úgy kategorizálja az egyes rovatokat, ahogyan akarja. Például egy vízilabdaklubnak két nap alatt lehetne megfelelő verziót készíteni belőle.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.