UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2021-10-05 21:27

Sportlövészet: Mészáros Eszter ezüstérmes a perui junior-világbajnokságon

A 19 éves Mészáros Eszter nagyszerű teljesítménnyel szerzett ezüstérmet a sportlövők perui junior-világbajnokságának 50 méter puska összetett versenyszámában.

A három magyar lányból Mészáros Eszter szerepelt a legjobban a sportlövők limai junior-világbajnokságának 50 méter puska összetett, azaz 3 testhelyzet versenyszámában, és a szám junior Európa-bajnokaként a selejtezőből 1173 körrel jutott a nyolcas döntőbe. Ekkor már eldőlt, hogy Bajos Gitta a 18., Dénes Eszter pedig a 21. helyen zárja a számot.

Mészáros Eszter ezüstérmes a perui junior-világbajnokságon Forrás: ISSF
Mészáros Eszter ezüstérmes a perui junior-világbajnokságon Forrás: ISSF
Az olimpikon Mészáros Eszter a fináléban nagyszerűen kezdett, és a térdelő sorozat után, 15 lövést követően 152.6 körrel vezetett. A GEAC 19 éves kiválósága a fekvő testhelyzetben ott folytatta, ahol az előzőben abbahagyta, és 30 lövést követően még mindig ő állt az élen 305.4 körrel, négy tizeddel a francia Julia Canestrelli előtt. A viadal az utolsó, álló testhelyzettel folytatódott, és Szucsák László tanítványának minden vetélytársa kimagasló formában lőtt. Mészáros azonban tartotta a helyét az élmezőnyben, a döntőben szépen sorban búcsúztak el a kihívók, és 43 lövés után a magyar lány a harmadik helyen állt két tizeddel lemaradva az amerikai Mary Carolynn Tucker mögött.
Mészáros a junior Eb-címe után lett vb-második Forrás: ISSF
Mészáros a junior Eb-címe után lett vb-második Forrás: ISSF
És ebben a helyzetben rukkolt elő Mészáros egy 10.8 körös találattal, hogy Tucker köszönje meg hamarabb a részvételt a vébén, és szálljon ki bronzérmesként. Az utolsó lövés előtt 1.8 kört kellett volna behoznia Mészárosnak Canestrellivel szemben, és a francia lány nem tette meg azt a szívességet, hogy innen elbukja a világbajnoki címet, így a szám junior Európa-bajnoka, ezúttal a döntőben 454.3 kört elérve vb-ezüstöt szerzett Peru fővárosában.   A döntő: A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon