UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-10-06 22:44

Labdarúgás: egygólos győzelmet aratott a magyar U19-es válogatott a Fehéroroszország elleni Eb-selejtezőn

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott 2–1-es győzelemmel kezdte Fehéroroszország korosztályos legjobbjai ellen az Eb-selejtezőket. A győri ETO Parkban rendezett találkozón a hazaiak góljait Sztojka Dominik és Németh Dániel szerezte.

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott számára is elkezdődött az Eb-selejtezősorozat. A fiatalok október 6. és 12. között csapnak össze csoportellenfeleikkel, sorrendben: Fehéroroszországgal, Észtországgal és Ausztriával. A fehéroroszok elleni összecsapásra szerda este került sor a győri ETO Parkban, a körülmények azonban nem könnyítették meg sem a szervezők, sem a játékosok dolgát, ugyanis áramszünet miatt 15 percet csúszott a kezdés.

Sztojka Dominik (6-os számmal) ünnepli a magyarok első gólját Forrás: MLSZ
Sztojka Dominik (6-os számmal) ünnepli a magyarok első gólját Forrás: MLSZ
A késlekedés mellett azonban a zuhogó eső sem zavarta meg a mérkőzés előtt esélyesebbnek tartott magyar csapatot, amely már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést, igaz, ez helyzetekben az első 10 percben nem mutatkozott meg. Az első lövésekre közel negyedórát kellett sokat várni, Nagy Olivér és Németh Dániel is próbálkozott, azonban előbbiét a kapus ütötte ki, utóbbiét a védők blokkolták. A 18. percben nagy lehetőséghez jutott a magyar csapat, miután Benczenleitner Barnát vágták fel a tizenhatoson belül, aminek tizenegyes lett az eredménye. A labda mögé a Vasas játékosa, Sztojka Dominik állt, aki magabiztosan értékesítette a büntetőt (0–1). A félidő hátralevő részében nem változott az eredmény, a magyarok magabiztosan tartották az előnyt, nagy veszély egyik kapu előtt sem alakult ki. A második játékrész remekül indult a hazaiak számára: pár perccel a kezdés után a zalaegerszegi Németh Dániel tekert hatalmas gólt a hosszúba (0–2). A meccs képe nem változott a korábbiakhoz képest, ezért érkezett valamelyest a semmiből a fehérorosz szépítés: Zinovich szép csel után talált be (1–2). A gól papíron visszahozta a meccsbe a vendégeket, a mezőnyjátékot azonban sikerült a Tímár Krisztián által vezetett legénységnek kontrollálni, így sikerült megtartani a lefújásig az előnyt. A szövetségi edző a meccs végén elégedetten értékelte játékosai teljesítményét. Kiemelte, hogy a magyar fiatalok a nehezítő körülmények ellenére (világítás, időjárás) szépen helytálltak, és bár a különbség szerinte nagyobb is lehetett volna a gólok számában, a lényeg a három pont megszerzése volt.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ 3. CSOPORT, 1. FORDULÓ MAGYARORSZÁG–FEHÉROROSZORSZÁG 2–1 (1–0) Győr, ETO-park MAGYARORSZÁG: Senkó – Szujó, Csinger, Debreceni Á., Benczenleitner – Kovács Mátyás (Fodor P., 58.), Sztojka, Biben (Török Kevin, 90+2.) – Szendrei Á. (Kerezsi, 72.), Németh Dániel (Redzic, 72.), Nagy O. (Farkas Botond, 72.). Szövetségi edző: Tímár Krisztián Gólszerző: Sztojka (19. – 11-esből), Németh D. (48.), illetve Zinovics (61.)

A magyar válogatott szombaton 17 óra 45 perctől fogadja az észteket Gyirmóton, jövő kedden 15 órától Ausztria lesz az ellenfele Győrben. A csoport első két helyezettje jut a tavaszi elitkörbe. A 2022-es szlovákiai Eb-n nyolc csapat vesz részt. A csoport másik mérkőzésén Ausztria 4–0-ra legyőzte Észtországot Gyirmóton. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.