UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-10-07 09:00

Kézilabda: remekül kezdte az ifjúsági Európa-bajnokokra épülő NEKA az NB I/B Nyugati csoportját

Az első négy mérkőzést megnyerte a NEKA nagyon fiatal csapata a női NB I/B Nyugati csoportjában, a nemrég kezdődött szezonról Bohus Beáta vezetőedzőt kérdeztük.

Augusztusban magabiztosan diadalmaskodott a montenegrói U17-es Európa-bajnokságon az ifjúsági leány kézilabda-válogatott. A játékosok közül sokan Bohus Beáta szövetségi edzővel együtt jelenleg a női NB I/B Nyugati csoportjában szerepelnek a NEKÁ-val. Méghozzá nem is rosszul, a balatonboglári együttes az első négy mérkőzésén nem hibázott, és jelenleg százszázalékos mérleggel vezeti a tabellát.

A NEKA fiataljai az első négy meccsüket megnyerték az NB I/B-ben Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A NEKA fiataljai az első négy meccsüket megnyerték az NB I/B-ben Fotó: Tompos Gábor/NEKA
„Nem lesz könnyű szezonunk, az előző korosztály a nyáron kirepült az akadémiáról, ezért most nagyon fiatal csapatunk van – kezdte az Utánpótlássportnak Bohus Beáta, aki Siti Beátával közösen irányítja a NEKA első számú női csapatát. – Van egy 2000-es születésű játékosunk a Kellermann Dóri személyében, akivel már dolgoztam az utánpótlás-válogatottban, van 2003-as is, de a keret nagy része 2004-es, 2005-ös. Ebből a társaságból kell egy jó kis csapatot gyúrnunk, amely ráadásul két fronton szerepel, az NB I/B-ben és az ifjúsági bajnokságban.” A sok meccs miatt kevés szabadidő jut a lányoknak, ezt is kezelnie kell a szakmai stábnak. „Bármennyire is a felnőttbajnokságban játszanak, azért ők még gyerekek. A hétvégi meccsek miatt nem nagyon tudjuk hazaengedni őket a családhoz, ugyanakkor azzal motiválhatóak, hogy mindez szakmailag előreviszi őket. A Keleti és Nyugati csoport szezon végi összevonásával minden pontnak megduplázódik a jelentősége. Ezért is örülök, hogy helyenként jó játékkal négy forduló után itt tartunk.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.